İsrail-Filistin savaşından son dakika: İsrail’den “bedeli ağır olacak” açıklaması

Hamas’ın harekatı sonrası İsrail’in başlattığı hava saldırıları devam ediyor. Karşılık bombardımanlar sürerken, siviller saldırıların gölgesinde hayatta kalmaya çalışıyor. İşte bölgede gün içinde yaşanan gelişmeler.

İsrail-Filistin savaşından son dakika: İsrail’den “bedeli ağır olacak” açıklaması
REKLAM ALANI
Yayınlama: 17.10.2023
A+
A-

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail’e yönelik “Aksa Tufanı Operasyonu”nun ardından İsrail Başbakanı Netanyahu, “Savaştayız.” açıklamasını yaptı. İsrail, Hamas’a savaş ilan ederken, Gazze’ye hava saldırıları başlattı. İsrail’in Gazze’ye saldırılarında 2 bin 750 Filistinli vefat ederken, Hamas’ın saldırılarında ise 1400 İsrailli öldü. Tel Aviv yönetimi, Hamas’ın sızdığı ve ele geçirdiği 8 noktayı da geri alamadı.

İsrail’le Hamas arasındaki savaşta bugün yaşananlar saat saat şu şekilde:

08.33: İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Tel Aviv’de görüştüğü ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken’a, “Bu uzun bir savaş olacak, bedeli ağır olacak ancak İsrail için, Yahudiler için ve iki ülkenin de inandığı değerler için kazanacağız.” dedi. Doğu Akdeniz’de konuşlanan ABD savaş gemilerine atıfta bulunan Gallant, İsrail’e verdiği destek için ABD’ye teşekkür etti.

08.02: İsrail ile çatışmalar devam ederken Hamas, Gazze’de 200 ila 250 arasındaki kişiyi rehine olarak elinde tuttuğunu açıkladı. Rehinelere insani hukuka uygun davrandığını belirten Hamas, farklı milletlerden ellerinde olan tutsakları, “koşullar izin verdiğinde serbest bırakacaklarını” duyurdu.

07.35: BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail bombardımanın sürdüğü Gazze’de yaşanan insani dramın “Orta Doğu’yu uçurumun eşiğine getirdiğini” söyledi. Bölgeye yardım taşıyan tırlar Mısır sınırında beklerken Dünya Sağlık Örgütü, Gazze’de sadece 24 saat yetecek su, elektrik ve yakıt kaldığını duyurdu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.