İsrail, Zelenskiy’nin teklifini reddetti

İsrail merkezli Ynet haber sitesi, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’nin İsrail’i ziyaret etme teklifinin İsrail tarafından “ziyaret için doğru bir zaman olmadığı” söylenerek reddedildiğini yazdı.

İsrail, Zelenskiy’nin teklifini reddetti
REKLAM ALANI
Yayınlama: 17.10.2023
A+
A-

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin, Hamas’la çatışmaların devam ettiği İsrail’i ziyaret etme talebinin Tel Aviv yönetimi tarafından reddedildiğini ileri sürüldü.

İsrail merkezli Ynet haber sitesinden Itamar Eichner’in haberine göre, Zelenskiy, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’a İsrail ziyaretinde katılmak istiyordu. Fakat Blinken’la birlikte İsrail’e bir “dayanışma ziyareti” yapmak isteyen Zelenskiy’nin bu talebi İsrail tarafından reddedildi.

Ukrayna liderinin talebi hakkında bilgi sahibi kaynaklara göre, İsrail, Zelenskiy’e bunun ziyaret için doğru bir zaman olmadığını fakat isterse ülkeyi daha sonra ziyaret edebileceğini bildirdi.

Haberde paylaşılan bilgilere göre, yaklaşık 2 yıldır devam eden savaş nedeniyle İsrail’e “tek başına bir ziyaret” yapamayan Zelenskiy’nin gelecekte yapacağı Avrupa turuna İsrail’i de eklemesi bekleniyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.