Mustafa İspir Filistin’deki zulüm için besteledi: İnsanlığın Uykusu

Sanatçı Mustafa İspir, Filistin için seslendirdiği eseri ‘İnsanlığın Ukusu’na ilişkin, “insanlığın ölüm sessizliği karşısındaki duygularımı dile getirmek istedim.” dedi.

Mustafa İspir Filistin’deki zulüm için besteledi: İnsanlığın Uykusu
REKLAM ALANI
Yayınlama: 25.10.2023
A+
A-

Sanatçı Mustafa İspir, Filistinliler için ‘İnsanlığın Ukusu’ adlı eserini seslendirdi. 

Mustafa İspir, “Günlerdir insanlığın gözü önünde okul, yetimhane, hastane bahçelerinden bebek ve çocuk bedenlerinin toplandığını gördükçe içim kan ağlıyor.” dedi.

Gazze’de yaşananlara dair insanlığın uykusuna dikkat çektiğimiz yeni eserimiz yayında.

Herkese ulaşması için *beğeni, yorum ve paylaşım* yapmanızı bekliyorum.https://t.co/I4Yb3AY8jA#kudüs #gazze #filistin

— Mustafa İSPİR (@mstfa_ispir) October 24, 2023

“Bu süreçte yüreğime en çok dokunan ise İsrail Ordusunun, bir zamanlar Firavun’un ordusunun zulmünden kaçarak Mısır’dan çıkıp Sina çölüne sığınan atalarının celladına özenerek Gazzelileri, Filistinlileri, binlerce yıllık yurtlarından çıkarıp aynı şekilde Sina’ya sürmek isterken dünyanın sessizliği, suskunluğu oldu.” diyen İspir’in açıklamaları şöyle:

“Özgürlüğüne, yurduna, mukaddesatına saldırılmış onurlu Filistin halkının bu kutlu direnişine destek için bir Müslüman olmanın ötesinde bir insan olarak insanlığın bu suskunluğunu dile getirmem gerekir diye düşündüm. Neticede böyle bir eser ortaya çıktı. Eserde öncelikle insanlığın ölüm sessizliği karşısındaki duygularımı dile getirmek istedim.

Sadece hayatlarını kaybedenlerin değil aynı zamanda yerlerinden yurtların edinen milyonlarca Filistinli mülteciye de dikkat çekmek için Aylan bebeğin insanlığın suratına çarptığı göç gerçeğini “vicdanlar denizlerde” ifadesiyle dile getirmek istedim.

Elbette bu ifadeyi bugünlerde “vicdanlar Filistin’de” diye de okumak, anlamak mümkün. Son olarak, yok mu bir çare, diye sormak istedim. Evet, bu insanlık tarihinin yüz karası sorununun bir çaresi olmalı, mutlaka bir çaresi bulunmalı hem de hemen, vakit kaybetmeden, zamana bırakmadan, ertelemeden.

Sesimin uluslararası kamuoyunca da duyulabilmesi için Arapça, Farsça, Bengalce ve İngilizce olmak üzere esere dört farklı dilde alt yazı seçeneği ekledik. Eserin aranjörlüğünü Kemal Faruk yaptı. Söz ve müziği de Kemal Faruk’a ait. Gitarda Serhan Yasdıman, bass gitarda Engin Yıldız, dudukta Emre Sınanmış var. Mix & masteringini İsmail Ergenler yaptı.”

İNSANLIĞIN UYKUSU – Mustafa İspir

Susuyor insanlık
Doluyor gözler
Ölüyor insanlık
Bakıyor gözler
Duruyor insanlık
Kanıyor özler
Gaflet uykusunda
Uyuyor gözler
Vicdanlar denizlerde
Sanki bir beyaz perde
İzlenir çaresizce
Yok mudur çare sizce?
Görüyor insanlık
Susuyor sözler
Ölüyor insanlık
Bakıyor gözler
Gülüyor insanlık
Kanıyor özler
Nefsin kıskacında
Sönüyor hisler

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.