Avukat Onur Balat Diyorki

BALAT HUKUK BÜROSU ONUR BALAT

Avukat Onur Balat Diyorki
REKLAM ALANI
Yayınlama: 16.08.2023
A+
A-

Aile Hukuku

Aile hukuku denildiği zaman akıllara ilk olarak boşanma davası gelmektedir. Boşanma davaları, oldukça hassas ve hukuki boyutundan ziyade duygusal ağırlığı olan zorlu süreçlerdir. Bu nedenle, boşanma kararını netleştiren kişilerin uzman bir boşanma avukatına ihtiyacı vardır. Avukat ile yürüteceğiniz boşanma davası, gerek dava sürecinde gerekse dava sonrasında hak kayıplarına uğramanızın önüne geçecektir. Boşanma davalarında avukatların başlıca birtakım görevleri bulunmaktadır. Bu görevler Medeni Kanun ve Medeni Usul Kanunu tarafından düzenlenmiştir. Öncelikle boşanma davasını yürütmesi için tayin ettiğiniz avukat, davanın ne sebeple açılacağını ve boşanma davasında görevli-yetkili mahkemeleri belirlemesi gerekir. Özellikle Aile mahkemelerinin bulunmadığı bölgelerde bu birtakım sorunlar yaratabilmektedir. Aile hukukununda büyük bir paya sahip olan boşanma davası, yalnızca hukuki olarak değil aynı zamanda psikolojik olarak da destek sağlanması gereken bir alandır. Bu sebeple boşanma avukatının empati yeteneğinin yüksek olması önem taşımaktadır.

Miras Hukuku

Miras Hukuku bağlamında avukatlar tarafından genel olarak; vasiyetnamenin hazırlanması, Miras taksim sözleşmesi tanzimi, Mirasçılıktan çıkarma, Her türlü ölüme bağlı tasarruf, Terekenin tespiti davası, Vasiyetnamenin iptali davası, Tenkis davası, Reddi miras davası, Muvazaalı işlem davası gibi hizmetler yer almaktadır. Miras hukuku, bir kişinin ölümü sonrası mal varlığının mirasçıları arasında paylaştırılmasını düzenleyen hukuki süreçtir. Murisin vasiyetinin açılmasından başlayarak malların taksimine kadar geçen sürecin takibi ve yürütülmesi için miras avukatından profesyonel destek almaya ihtiyaç duyulmaktadır.

Ceza Avukatı

Ceza avukatı, bir suçtan dolayı hem suçlanan hem de mağdur kişilerin haklarını korumak ve savunmakla görevli avukatları ifade etmektedir. Ceza hukukuna yönelik tecrübe kazanmış avukatların baktığı davalar, TCK’da suç sayılan tüm hususlara ilişkin olabilir. Bunlara arasında; adam öldürme, hırsızlık, uyuşturucu suçları, cinsel suçlar, trafik suçları, ve diğer suçlar yer alır. Ceza hukuku alanında tecrübeli avukatlar, müvekkillerinin savunması için gerekli olan tüm hukuki araçları kullanmakta ve müvekkilinin hukuki yararını en üst seviyede tutmaktadır. Bunu yaparken de polis, Cumhuriyet Savcıları ve mahkeme yetkilileriyle de sürekli iletişim halinde olurlar. Bu nedenle, iyi bir iletişim becerisi ve uygulamaya yönelik geniş bilgiye sahip olmaları önemlidir.

İcra Hukuku

İcra hukuku, alacakların tahsili ve borçlularla ilgili yasal süreçleri düzenleyen önemli bir hukuk dalıdır. Alacakların zamanında tahsil edilmesi ve hakların korunması, ticari ve bireysel ilişkilerde önemli bir rol oynar. İcra avukatları, icra hukuku konusunda uzmanlaşmış avukatlar ile müvekkillerine güvenilir ve etkin hukuki destek sunmaktadır. İcra hukuku avukatları, müvekkillerimize alacaklarının tahsilatı ve icra süreçleriyle ilgili profesyonel danışmanlık ve temsil hizmetleri sunar. İcra takipleri, haciz işlemleri, ödeme emirleri, alacak takipleri ve diğer icra hukuku uygulamaları gibi konular, uzmanlık alanlarıdır.

İş Hukuku

İş hukuku alanı genel olarak; İşçi ve işveren arasındaki anlaşmazlıkların çözümü, işe iade davaları, iş sözleşmeleri, işçilik alacakları, tazminatlar, iş sağlığı ve güvenliği gibi iş hukuku konularını kapsamaktadır. İş hayatında çalışanların en önemli haklarından biri kıdem tazminatıdır. İşçiler, işveren ile olan çalışma süresi boyunca biriken deneyimlerini ve emeklerini temsil eden bir ödeme almayı hak ederler. Ancak kıdem tazminatı hakkının korunması ve doğru şekilde hesaplanması bazen karmaşık bir süreç olabilir. Bu nedenle, işçilerin hak ettikleri kıdem tazminatlarını alabilmeleri için iş hukuku alanında uzman avukatlardan profesyonel destek almaya ihtiyaç duymaktadırlar.

Balat Hukuk Bürosu Manisa Hukuk Bürosu | Hukuki Çözümlerde Güvencenin Adresi

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.