Netanyahu’dan Blinken’e ‘Durmayacağız’ cevabı

İsrail’de bulunan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in “savaşa insani duraklama” açıklamasının hemen ardından konuşan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu “durmayacağız” sözlerini sarf etti.

Netanyahu’dan Blinken’e ‘Durmayacağız’ cevabı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 03.11.2023
A+
A-

   HABER7

Filistin-İsrail savaşı başladığı andan itibaren İsrail’in yanında tutum alan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, bugün Tel Aviv’e yine bir ziyarette bulundu. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile görüşmeler yapan ABD’li Bakanın, Tel Aviv’de yaptığı “savaşa insani duraklama” açıklamasına Netanyahu’dan jet cevap geldi.

BLİNKEN’DEN “SAVAŞA İNSANİ DURAKLAMA” AÇIKLAMASI

Günlerdir Gazzelileri acımasızca katleden İsrail’in başkenti Tel Aviv’de konuşan Blinken, “savaşa insani duraklama” üzerine bir konuşma gerçekleştirdi. Blinken, İsrailli yöneticilerle savaşta duraklatma üzerine konuştuklarını belirterek “Bunların ne zaman ve nerede uygulanabileceği, ne gibi çalışmaların yapılması gerektiği ve hangi anlayışlara varılması gerektiği…. bunun uluslararası ortaklarla birlikte hazırlanmasının ve koordine edilmesinin zaman alacağının farkındayız.” açıklamasında bulundu.

Netanyahu'dan Blinken'e 'Durmayacağız' cevabı

NETANYAHU’DAN ‘DURMAYACAĞIZ’ AÇIKLAMASI

Blinken’in İsrailli yetkililerle “savaşa insani duraklama konuştuk” açıklamasından dakikalar sonra İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Blinken’e cevaben bir açıklama yaptı. Netanyahu, Gazze’deki operasyonlara tüm hızıyla devam edeceklerini belirterek “İsrail, Gazze’deki askeri operasyona tüm gücüyle devam edecek ve İsrail, tüm rehinelerin serbest bırakılmasını içermeyen herhangi bir geçici duraklamayı reddediyor.” ifadelerini kullandı. 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.