Blinken’dan Rusya ve Kuzey Kore iddiası

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, “Kuzey Kore’nin Ukrayna’daki saldırganlığını sürdürmesi için Rusya’ya askeri teçhizat sağladığını, Rusya’nın da askeri programları için Kuzey Kore’ye teknoloji ve destek sağladığını görüyoruz.” dedi.

Blinken’dan Rusya ve Kuzey Kore iddiası
REKLAM ALANI
Yayınlama: 09.11.2023
A+
A-

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Uzak Doğu temasları kapsamında başkent Seul’de Güney Koreli mevkidaşı Park Jin ile bir araya geldi.

Görüşme sonrasında gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Blinken, Kuzey Kore ve Rusya’nın karşılıklı olarak birbirine askeri destek sağladığını söyledi. Blinken, “Kuzey Kore’nin Ukrayna’daki saldırganlığını sürdürmesi için Rusya’ya askeri teçhizat sağladığını, Rusya’nın da askeri programları için Kuzey Kore’ye teknoloji ve destek sağladığını görüyoruz. Asıl endişe bu.” ifadelerini kullandı.

Blinken'dan Rusya ve Kuzey Kore iddiası

Blinken, Park ile yaptığı görüşmede Rusya’nın Kuzey Kore’ye askeri teknoloji desteğini önlemeye yönelik caydırıcı tedbirleri de ele aldıklarını söyledi. Rusya’nın Ukrayna işgaline destek veren Kuzey Kore dahil tüm ülkelere karşı iş birliğini sürdüreceklerini kaydeden Blinken, Çin’in ise Kuzey Kore ile “benzersiz” bir ilişkisinin olduğunu ifade etti. Pekin’e Kuzey Kore konusunda sorumluluk alma çağrısında bulunan Blinken, “Çin’in bu etkiyi Kuzey Kore’yi bu sorumsuz ve tehlikeli davranıştan kurtarma konusunda yapıcı bir rol oynamak için kullanmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Güney Kore Dışişleri Bakanı Park ise, Kuzey Kore ve Rusya’nın askeri iş birliği ve Kuzeydoğu Asya’daki gerilimi artıran silah anlaşmalarının Çin’in çıkarlarına hizmet etmeyeceğini vurguladı. Park, “Güney Kore ve ABD, Çin’i bu tehlikeli eylemlerin gerçekleşmesini önlemede rol oynamaya teşvik etmek için çaba gösterecek.” dedi. Park ayrıca Orta Doğu’daki durumu yakından izlediklerini de sözlerine ekledi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.