Katar’dan küresel güçlere acil çağrı: İsrail, Şifa Hastanesi’ni vuracak

Katar Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Gazze’deki Şifa Hastanesi’ne saldıracağı uyarısında bulunarak, “Uluslararası toplumu Şifa Sağlık Kompleksi ve içindekilerin korunması için acilen müdahale etmeye çağırıyoruz.” sözlerini kaydetti.

Katar’dan küresel güçlere acil çağrı: İsrail, Şifa Hastanesi’ni vuracak
REKLAM ALANI
Yayınlama: 11.11.2023
A+
A-

Katar Dışişleri Bakanlığı, tüm dünyaya İsrail ordusunun Gazze’deki binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesine saldırmaya hazırlandığı uyarısında bulundu.

Statement | Qatar Warns Against Preparing to Target Al-Shifa Medical Complex in Gaza by Targeting Its Surroundings#MOFAQatar pic.twitter.com/J4YA68HsjC

— Ministry of Foreign Affairs – Qatar (@MofaQatar_EN) November 10, 2023

Bakanlığın X’teki sosyal medya hesabından paylaşılan açıklaması şöyle:

“İsrail işgalinin Gazze’nin batısındaki Şifa Sağlık Kompleksinde yeni bir katliam gerçekleştirme niyetinin açık olduğu konusunda uyarıda bulunuyoruz.

Hastane çevresini ve içindeki poliklinik binasını hedef alarak tekrarlanan provokasyonların, çok sayıda yerinden edilmiş insanın sığındığı kompleksi hedef almanın bir başlangıcı olduğu düşünülmektedir.

Sağlık personeli, hastalar ve yaralıların yanı sıra bu kişilerin sayısının 60 bin olduğu tahmin edilmektedir.

Uluslararası toplumu Şifa Sağlık Kompleksi ve içindekilerin korunması için acilen müdahale etmeye çağırıyoruz.

İşgalci İsrail, bu suçu işlemekten vazgeçirilmesi için baskı yapmakta gecikilir ve hastane çevresini hedef alması kınanmazsa, kompleksi ve diğer sağlık tesislerini ayrım gözetmeksizin hedef almaya devam edeceğinin altını çiziyoruz.

Katar Dışişleri Bakanlığı olarak, İsrail işgal güçlerinin Gazze Şeridi’ndeki hastaneler, okullar ve nüfus merkezleri de dahil olmak üzere sivilleri hedef alarak tekrarlanan suçlarını kesin bir dille reddettiğini vurguluyoruz.

Aynı zamanda uluslararası toplumun, işgal güçlerinin Gazze Şeridi’nde işlediği savaş suçları ve insanlığa karşı işlediği suçlar karşısındaki sessizliği konusunda uyarıda bulunuyoruz.”

Katar'dan küresel güçlere acil çağrı: İsrail, Şifa Hastanesi'ni vuracak

İSRAİL ORDUSU SABAH SAATLERİNDE ŞİFA HASTANESİ YERLEŞKESİ’NDEKİ POLİKLİNİK BİNASINI BOMBALAMIŞTI

İsrail ordusu, saldırıların 35. gününde Gazze’de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesini, Nasr Çocuk Hastanesini, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini, tahliyeye zorladığı Filistin Kızılayı’na bağlı Kudüs ve Endonezya hastanelerinin çevresini vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

Filistin resmi ajansı WAFA’nın haberinde, İsrail’in 35 gündür yoğun saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi’nde uluslararası uyarılara rağmen hastaneleri hedef aldığı belirtildi.

Gazze’de binlerce yaralı ile yerinden edilmiş sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi Şifa Hastanesine yönelik saldırıyla ilgili haberde, “İşgal güçleri, Şifa Hastanesi Yerleşkesi’ndeki bir poliklinik binasını roket ve top atışlarıyla bombaladı. Yerinden edilmiş kişilerin hedef alınması sonucu aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu onlarca kişinin ölümüne ve yaralanmasına yol açtı.” ifadelerine yer verildi.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin güneyindeki Huza beldesinin girişinde de bir grup Filistinliyi hedef aldığı ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı.

İsrail ordusu Şifa Hastanesinin çevresini sabaha karşı da topçu ateşiyle yoğun şekilde bombalamıştı. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, saldırıda 6 kişinin öldüğünü bildirmişti.

Ayrıca sabah saatlerinde Gazze kentinin batısındaki En-Nasr Çocuk Hastanesinin kapısının İsrail ordusunca bombalaması sonucu hastanenin hizmet dışı kaldığı duyurulmuştu.

İsrail ordusu Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliye’de yer alan El-Avde Hastanesi çevresi ile Hasta Dostları Hastanesinin çevresini de hedef almış ve bir ambulansı vurmuştu.

İsrail savaş uçaklarının Er-Rantisi Çocuk Hastanesine düzenlediği saldırılar da hastanede büyük yangına neden olmuştu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.