Şahin kadar keskin gözlere özel: Görselde saklanan tilkiyi 6 saniye içerisinde bulabilir misiniz?

Gözlem becerilerinizi geliştirmenize yardımcı olacak olan optik yanılsama testinde bugün görselde bir tilki saklanıyor. Görselde saklanan bu tilkiyi bulmak içinse sadece 6 saniye süreniz var. Meydan okumaya hazır mısınız?

Şahin kadar keskin gözlere özel: Görselde saklanan tilkiyi 6 saniye içerisinde bulabilir misiniz?
REKLAM ALANI
Yayınlama: 24.11.2023
A+
A-

Optik yanılsama görselleri, gördüklerimizi algılamak üzerine kurulu olan zekâ testi çeşididir. Beynin gördüğünü algılamasını etkileyerek bir nesnenin ya da şeklin görsel içerisinde gizlenmesini sağlar. Temel mantığı görsel içerisinde gizlenen bir detayın kullanıcı tarafından farklı bakış açıları ile düşünerek bulmasını sağlamaktır.

İnsan beyni, gördüğü nesneleri farklı açılardan bakarak farklı algılar oluşturmak üzerine kuruludur.  Optik yanılsama testleri verilen görsel üzerinde olayları nasıl algıladığınızı ölçmek için en sık kullanılan yöntemler arasında yer aldığı için psikanaliz alanında da kullanılır. Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel olarak 3’e ayrılır.

Haber7.com olarak, gözlem becerilerinizi test edecek ve ayrıntılara olan dikkatinizi ölçecek optik yanılsama testi ile karşınızdayız. Hadi teste geçelim!

GÖRSELDE SAKLANAN TİLKİYİ 6 SANİYE İÇERİSİNDE BULUN

Şahin kadar keskin gözlere özel: Görselde saklanan tilkiyi 6 saniye içerisinde bulabilir misiniz?

Yukarıda dağlar, ağaçlar ve yoldan oluşan bir orman görseli görüyorsunuz. Ancak bu görselde bir davetsiz misafir bulunuyor. Sizden görselde saklanan tilkiyi 6 saniye içerisinde bulmanızı istiyoruz. Hazırsanız süreyi başlatalım!

3, 2, 1… Süre başladı.

Görselde saklanan tilkiyi 6 saniye içerisinde bulmak için tüm dikkatinizi toplayın. Görsel becerilerinizi geliştirmek için bu tarz testler oldukça faydalıdır. Her yaştan insanın eğlendirirken gelişimine yardımcı olur.

Optik yanılsama görselleri içerisinde aranan öge bazen görsel ile tam bir bütünlük içerisinde olabileceği için görüntüye yakından bakmak gerekir. Ayrıntılar sizi çözüme götürecek yol haritasını oluşturabilir.

Görselde saklanan tilkiyi 6 saniye içerisinde bulmak için renk benzerliklerine, gölgelere ve resmin geneline hızlı ve dikkatli şekilde bakın. Saklanan tilkiyi bulmak için 6 saniye olan süreniz bu oyuna ekstra bir zorluk katarak sizi zamana karşı mücadele etmeye zorluyor.

Zamana karşı yapılan mücadelede, süre yönetimi doğru yapılmazsa başarısızlık mecburi olacaktır. Görselin bir kısmını incelerken diğer kısmı için vakit kalmayacak ve panikle konsantrasyonunuz dağılacaktır.

Şahin kadar keskin gözlere özel: Görselde saklanan tilkiyi 6 saniye içerisinde bulabilir misiniz?

Optik yanılsama testlerinin asıl amacı bu tarz görseller üzerinde gözlem becerilerinizi ve süre yönetiminizi geliştirecektir. Süre yönetimini geliştirerek zamana karşı yapılan her mücadelede başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz.

Ve görselde saklanan tilkiyi 6 saniye içerisinde bulmak için girdiğiniz mücadelenin sonuna geldik. Üstün gözlem yeteneklerinizi kullanarak davetsiz misafir olan tilkiyi bulabildiniz mi?

Görselde saklanan tilkiyi 6 saniye içerisinde bulan okuyucularımızı tebrik ederiz. Geçmiş deneyimleriniz ve görsel hafızanız bu mücadelede de sizi yarı yolda bırakmadı. Büyük bir alkışı hak ettiniz.

Görselde saklanan tilkiyi 6 saniye içerisinde bulamayan okuyucularımızın ise cesareti kırılmasın. Sizler için hazırladığımız diğer testler ile kendinizi tekrar tekrar test edebilir ve geliştirmeye devam edebilirsiniz.

Sizi eğlendirmek ve görsel becerilerinizi test etmek için hazırladığımız görselde saklanan tilkinin yerini öğrenmek için hazır mısınız? Evet, tilkinin gizli yerini keşfetmek için aşağıdaki resme bakın;

Şahin kadar keskin gözlere özel: Görselde saklanan tilkiyi 6 saniye içerisinde bulabilir misiniz?

Gördüğünüz gibi görselde saklanan tilki kayalıkların ve ağların arkasında saklanıyor. Kayalıklar ile renk benzerliği onun iyice kamufle olmasına yardımcı oluyor. İyi bir gözlemcinin gözünden kaçmayacak derecede belirgin.

Peki, siz görselde saklanan tilkiyi 6 saniye içerisinde bulabildiniz mi yoksa bu görsel sizin için biraz zorlayıcı mıydı? Yorumlarda bizimle paylaşın!

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.