Amerika Türkiye’nin Gazze yardımından rahatsız oldu

ABD Hazinesi’nin üst düzey yetkilisi açıklama yaptı. Açıklamada Amerika’nın Türkiye’nin Hamas’a fon toplamasından rahatsızlığını dile getirdi.

Amerika Türkiye’nin Gazze yardımından rahatsız oldu
REKLAM ALANI
Yayınlama: 01.12.2023
A+
A-

Terörizm ve Mali İstihbarattan Sorumlu Hazine Müsteşarı Brian Nelson, Türkiye’nin Hamas’ın bağış toplama planlarında “öne çıkan” bir ülke olduğunu söyledi. Nelson, İstanbul’da Türk hükümet yetkilileriyle finans ve iş dünyası gruplarıyla yaptığı toplantılarda basın açıklaması gerçekleştirdi. Gazetecilere verdiği demeçte “Türkiye’nin Hamas’a gelecekteki olası terörist saldırılar için fon sağlamaya devam etme ve mali destek bulma yeteneğinden derin endişe duyuyoruz” dedi.

Amerika Türkiye'nin Gazze yardımından rahatsız oldu

TÜRKİYE HAMAS’I TERÖRİST OLARAK NİTELENDİRMİYOR!

“Türkiye çoğu batılı müttefikinin ve bazı Körfez ülkelerinin aksine Hamas’ı terörist bir grup olarak görmüyor ve bazı üyelerine ev sahipliği yapıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hamas’ı “özgürlük savaşçıları” olarak nitelendirmesinden ve son haftalarda Gazze’ye yönelik bombardımanı nedeniyle İsrail’i “terör devleti” olmakla suçlamasından rahatsız oldular.

İsrail’in en yakın müttefiki ABD, 7 Ekim’de başlayan İsrail’in saldırIlarının ardından Hamas’a sağlanan fonları kısıtlama çabaları kapsamında çok sayıda Türk kurum ve kişilere yaptırım uyguladı.

Amerika Türkiye'nin Gazze yardımından rahatsız oldu

TÜRKİYE’NİN HAMAS’A BAĞIŞLARINDAN RAHATSIZ OLDULAR

Nelson, Türkiye’nin Hamas’a bağışlarından, yatırım portföylerinden, hayır kurumlarının ve kar amacı gütmeyen kuruluşların fon toplamaya yönelik geçmiş çabalarıyla bağlantılı olduğunu söyledi. Türkiye, Hamas’ı meşru görse bile, Hamas’ın yine de iç yasaları ihlal edebileceğini söyledi ancak buna dair somut bir örnek veremedi.

“ABD’nin yaptırımlarına bakılmaksızın Türkiye’nin bu sorunu kendi yerel yasal makamları çerçevesinde çözmesi için yeterli fırsat var” dedi.

Nelson, Türk yetkililerin Hamas’ı terör örgütü olarak kabul etmediğini hatırlattı ve de aynı zamanda Türkiye’nin kara para aklama ve şiddet gibi suçları da finansmanı dahil olmak üzere iç hukuk ihlallerine tolerans göstermediğini de söyledi.

Amerika Türkiye'nin Gazze yardımından rahatsız oldu

HAMAS’A YARDIM EDEN ÜLKELERİ SIRALADILAR

Washington, Hamas’ın yüz milyonlarca dolar değerinde olduğu tahmin edilen yatırım portföyünün Türkiye, Sudan, Cezayir, Birleşik Arap Emirlikleri ve başka yerlerde faaliyet gösteren şirketleri içerdiğini söylüyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.