CHP’de aday itirazı: İrfan Mutluay Ankara’ya yürüdü

Çanakkale’nin 4 belediye başkan aday adayından İrfan Mutluay, genel merkez tarafından aday belirlemesine tepki gösterdi. Bu kararı reddediyorum diyen Mutluay, tepki olarak Ankara’ya yürüyüş başlattı.

CHP’de aday itirazı: İrfan Mutluay Ankara’ya yürüdü
REKLAM ALANI
Yayınlama: 25.12.2023
A+
A-

Çanakkale Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aday Adayı olan mevcut Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, CHP Parti Meclisi’nce (PM) belediye başkanı adayı olarak Muharrem Erkek’in gösterilmesine tepki gösterdi.

Erkek’in adaylığını ön seçim yapılmadığı için ‘atama’ olarak niteleyen Mutluay, Çanakkale’den Ankara’ya yürüdü.

CHP'de aday itirazı: İrfan Mutluay Ankara'ya yürüdü

Mutluay yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

‘EN DOĞRU ANKET, CHP’NİN SANDIĞIDIR’

“Büyük kurultayda ‘değişim’ sloganıyla yola çıkan, ön seçim için ‘namus ve şeref’ sözü veren genel başkanımız, Cumhuriyet Halk Partili üyelerde ve kamuoyunda parti içi demokrasi ve ‘demokratik değişim’ adına büyük bir inanç ve güven oluşturmuştur. Çanakkale, demokrasi kültürünün ve geleneğinin en gelişmiş olduğu kenttir; barışın ve özgürlüklerin kentidir. Partimiz 2019 yerel seçimleri öncesinde eğilim yoklaması yaparak belediye başkan adayını belirlemiş, eğilim yoklamasında yüzde 60 oy alan adayımız yerel seçimlerde de aynı oranda oy almış, Türkiye’deki en yüksek oyla seçilen il belediye başkanı olmuştur. Bu durum göstermektedir ki; en doğru anket, CHP’nin sandığıdır. Ortada büyük bir başarı deneyimi varken, ‘değişim’ sloganıyla yönetime gelenler, partiyi demokratikleştirmek bir yana, il belediye başkanlığı için 4 aday adayının bulunduğu kentimizde üye iradesi hiçe sayılarak, atama ile aday belirleme yöntemini seçmiştir. Soruyorum; 4 bin 500 üyenin iradesinin yok sayıldığı bu karar hangi demokratik değişim anlayışıyla örtüşür?”

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.