Cumhurbaşkanı Erdoğan Birleşik Arap Emirlikleri’nde! Masada kritik anlaşmalar var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan tarafından resmi törenle karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Birleşik Arap Emirlikleri’nde! Masada kritik anlaşmalar var
REKLAM ALANI
Yayınlama: 19.07.2023
A+
A-

Körfez turunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı taşıyan uçak Birleşik Arap Emirlikleri’ne iniş yaptı. Erdoğan burada BAE Devlet Başkanı Al Nahyan tarafından resmî törenle karşılandı.Erdoğan ve Al Nahyan’ın, El Vatan Sarayı’ndaki tören alanında yerlerini almalarının ardından iki ülkenin milli marşları çalındı. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören kıtasını selamladı.Türkiye ve BAE bayrakları önünde basın mensuplarına poz veren iki lider daha sonra heyetler arası görüşmeye geçti.Cumhurbaşkanlığı tarafından ziyarete ilişkin görüntüler paylaşılarak, ‘Cumhurbaşkanımız Recpe Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan tarafından resmî törenle karşılandı.’ denildi.Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Ömer Çelik, Zafer Sırakaya, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç da törende hazır bulundu.
1/34
2/34
3/34
4/34
5/34
6/34
7/34
8/34
9/34
10/34
11/34
12/34
13/34
14/34
15/34
16/34
17/34
18/34
19/34
20/34
21/34
22/34
23/34
24/34
25/34
26/34
27/34
28/34
29/34
30/34
31/34
32/34
33/34
34/34BAE DEVLET BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez ülkeleri turunun son durağı Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) temaslarını başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi karşılama törenin ardından El Vatan BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan ile baş başa görüşme gerçekleştirdi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan tarafından Devlet Nişanı takdim edildi.Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Al Nahyan daha sonra ise 30 Kasım-12 Aralık 2023 tarihleri arasında Dubai’de düzenlenecek olan Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Zirvesi (COP28) için hazırlanan bileklikler ile poz verdi.
TOGG HEDİYE ETTİCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan’a TOGG hediye etti.

KRİTİK ANLAŞMALAR MASADA* CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk de Abu Dabi’de son gelişmeleri değerlendirdi. Öztürk’ün açıklamaları şöyle;Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmelere başladı, resmi karşılama töreni tamamlandı. Heyetler arası görüşme oldu, imza töreni tamamlandı. Cumhurbaşkanına devlet nişanı verildi. BAE Devlet Başkanı ile ikili görüşmesi devam ediyor.BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid ile Cumhurbaşkanı Erdoğan şu anda baş başa görüşmesini sürdürüyor. Yarım saat önce heyetler arası karşılama yapıldı.Kalabalık bir ekiple Cumhurbaşkanı Erdoğan burada.Akşam saat 21.00’den itibaren Türkiye-BAE iş forumu düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın körfez turuna 200’den fazla iş insanı eşlik ediyor.3 gündür gözlemimiz şu. Akşam 17-18’den sonra görüşmeler başlıyor, gece boyunca sürüyor. Bugün de geceye kadar iş forumu, heyetlerin görüşmeleri, bakanların görüşmeleri oluyor. Bugün 3 günlük Körfez turu sona erecek.Pek çok anlaşmaya imza atıldı. Tam olarak detayları henüz açıklanmadı. Daha detaylı açıklamayı Cumhurbaşkanı Erdoğan Körfez turu tamamlandıktan sonra yapacak.Savunma sanayii, inşaat alanında ülkelerin iş birlikleri söz konusu oldu. En net açıklamayı Baykar yaptı. Baykar CEO’su Haluk Bayraktar’dan açıklama gelmişti. AKINCI SİHA’nın S. Arabistan ile anlaşmasını yaptık dedi.Masada ekonomi konuşuluyor ama sadece ekonomi değil turizm, teknoloji ayağı da konuşuluyor. Büyük çaplı yatırımın gelişmesi için imza törenleri düzenleniyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.