Ulusal STEM Yarışması

Ulusal STEM Yarışması
REKLAM ALANI
Yayınlama: 12.03.2024
A+
A-

ERA Koleji Ana Sponsorluğunda

Marka
Ulusal STEM Yarışması
Türkiye’nin STEM Yarışması.
Sözcü
Ahmed Bahadır ÖZDEMİR
Ulusal STEM Yarışması Organizasyon Komitesi Başkanı
Konu
Etkinlik duyurusu
Mesaj
1.Türkiye’nin STEM yarışması
2.Hemen herkesin ulaşabileceği malzemelerle düzenlenen yarışma
3.İlk kez öğretmenlerimizin de yarıştığı organizasyon
Detaylar
Ulusal STEM yarışması, STEM yaklaşımının uygulandığı atölyeler sonucu ortaya çıkan ürünleri yarıştıran bir organizasyondur. STEM, Science (Bilim), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik) ve Math(matematik) olmak üzere dört disiplini bir araya getiren bir öğretim yöntemidir.
09 Mart 2024 Cumartesi tarihinde, ERA Koleji Florya kampüsünde gün boyu süren yarışmada 352 takım 1500 katılımcı 183 mentör kıyasıya mücadele etti. Günün ilk 1 saatinde izin verilen malzemelerle balonlu arabalarını yapan yarışmacılar, günün geri kalanında ise arabalarını yarıştırdılar. Balondan çıkan hava ile hareket eden araçlar en uzak mesafeye gitmeye çalıştı. Gruplar, Çeyrek Finaller ve Finaller olarak düzenlenen yarışmada ilkokul, ortaokul, lise ve öğretmen kategorilerinde ödüller sahiplerini buldu.
Yarışmada ayrıca süper rekor ödülü (en uzağa giden araca verilir), en iyi mentör ödülü (kendi takımıyla ve diğer mentör ve takımlarla iyi ilişkiler kuran mentöre verilir), en iyi ekip ödülü (yarışma alanının heyecanını yansıtan, ekip ruhuyla hareket eden özenli takımlara verilir) ve en iyi tasarım ödülü (araç tasarımında arabasını ön plana çıkaracak sanatsal dokunuşlar veya aeorodinamike etki edecek tasarımlara verilir) verildi. Toplamda 100.000tl nin üzerinde ödül verilen yarışmada gün sonunda ödül töreni yapılarak yarışmacılara kupa ve madalyaları takdim edildi.
VERİ
183 Mentör Vardı
352 Takım Yarıştı
1500+ Katılımcı Vardı
10.686 Litre Hava Üflendi
Araçlar Toplamda 105.839 Metre Yol Katetti.
DEMEÇ
Bizler eğitimci, mühendis ve sanatçılardan oluşan bir ekibiz. Uzun yıllar ülkemizin heryerinde zaman zaman da yurtdışında farklı branşlardan öğretmenlerle STEM eğitimleri yaptık, uygulamalı atölyeler düzenledik. Hep Aklımızın bir köşesinde bu uygulamaların yarışmasını yapıp bilimi eğlenceli hale getirmek vardı.
Yarışmayı düzenlerken en çok üzerinde durduğumuz nokta “hemen herkesin erişebileceği malzemelerle” yarışmaya katılmasıydı. Çünkü ne kadar çocuğa, öğrenciye, öğretmene ulaşabilirsek o kadar çok üreten bir nesil yetişmesine katkımız olur.  Bu amaçla yola çıktığımızda sponsorlarımızın da güçlü desteğiyle bu organizasyonu bol katılımlı ve eğlenceli bir şekilde bitirdik. Önümüzdeki sene daha büyük yani daha çok katılımcıyla farklı kategorilerle organizasyonu yapmak için çalışmalara başladık bile. Gelişmeleri www.ulusalstemyarismasi.com adresinden takip edebilirsiniz.
Son olarak hayalimizi gerçekleştirmemize katkı sunan başta ana sponsorumuz olan ERA Kolejine, Robotzade firmasına, Englishtime dil okullarına, Fuska sularına, newtoys akıl ve zeka oyunlarına ve ginza bungalov’a sonsuz teşekkürler.

Era Koleji

Era Koleji 2013 yılında, çağın teknolojik ve bilimsel gelişmelerini ön planda tutarak çağdaş bir eğitim anlayışı ile yola çıkmıştır! İstanbul’da 21, Ankara, Bursa, Kocaeli, Mersin birer kampüs olmak üzere toplam 25 kampüste eğitim ve öğretim hizmeti sunmaktadır.

Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde verdiği kaliteli eğitim ile öğrencilerinin bireysel potansiyellerini keşfetmelerini sağlamakta ve geleceğe yön veren nesiller yetiştirmeyi hedeflemektedir.
ERA Koleji Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurucu Temsilcisi Fatih ŞİMŞEK’tir.

Aynı zamanda English Time Dil Okulları’nın da kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olan Fatih ŞİMŞEK’tir.
ERA Koleji’nin, Yabancı Dil eğitimi konusunda English Time, spor alanında Darüşşafaka Spor Kulübü, Robotik kodlama ve teknoloji alanında Robotzade ile işbirlikleri bulunmaktadır.

erakoleji.k12.tr

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.