Avusturya’da merkez sol, komünist adayı solladı: ‘Nadir bir zafer’

Avusturya’da Salzburg’un merkez sol belediye başkan yardımcısı Bernhard Auinger, Pazar günü belediye başkanlığı için yapılan ikinci tur oylamada Komünist rakibi Kay-Michael Dankl’ı yendi.

Avusturya’da merkez sol, komünist adayı solladı: ‘Nadir bir zafer’
REKLAM ALANI
Yayınlama: 25.03.2024
A+
A-

Kay-Michael Dankl, bu ay yapılan Salzburg belediye meclisi seçimlerinde partisini Bernhard Auinger’in çok gerisinde ikinci sıraya taşıdı.

Turistler tarafından Mozart’ın ve “The Sound of Music”in evi olarak bilinen ülkenin dördüncü büyük kentinin belediye başkanlığı için yapılan ilk tur oylamada iki aday arasında sadece 821 oy fark vardı.

İkinci turda ise Auinger (SPÖ) oyların %63,1’ini alarak seçimi kazandı. Dankl’ın (KPÖ) partisi ise %36,9 oy oranında kaldı.

Avusturya’nın ikinci büyük şehri Graz’ın halihazırda Komünist bir belediye başkanı varken, Auinger’in Salzburg’da kazanması parlamentoda bile yer almayan bir parti için nadir bir zafer oldu.

Öte yandan Salzburg bölgesel seçimlerinde sol görüşlü Avusturya Komünist Partisi (KPÖ) İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en iyi bölgesel seçim sonucunu elde etti.

Partinin tüm yaş gruplarında başarılı olduğu, ancak özellikle üniversite mezunları arasında daha güçlü oy potansiyeline sahip olduğu belirtildi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.