CEMAL KARATAŞ KİMDİR

CEMAL KARATAŞ

CEMAL KARATAŞ KİMDİR
REKLAM ALANI
Yayınlama: 05.05.2023
A+
A-

CEMAL KARATAŞ KİMDİR

Şanlıurfa Birecik doğumlu olan ve müziğe ve şiire olan merakı küçük yaşlarda başlayan Cemal Karataş, Gaziantep’te eğitim hayatına devam etti. Kendi iş yerinde babasına yardım ederken, yeni çıkan şarkıları ezberleyip kendi kendine okumaya başlayan Karataş’ın hayali bir gün güzel bir türküyle insanların karşısına çıkmaktı. Bu hayali gerçek oldu ve kendisinin bestelediği “Yare” adlı şarkıyla insanların karşısına çıkan Cemal Karataş, uzun yıllar sonra hayalini gerçekleştirmenin heyecanı ve umuduyla dolu bir çalışma yaptı. Kısa süre içinde milyonlara ulaşan bu çalışma, Karataş’a büyük bir hayran kitlesi kazandırdı.

Karataş, okuduğu şarkıların bestesinin kendisine ait olmasının ayrı bir güzellik kattığını söylüyor. Küçük yaşlardan beri şiirler yazıp bunları bestelemeyi çok sevdiği için zamanla güzel şarkılar besteledi. Ünlü besteci abisi Mücahit Aslan ile yollarını birleştiren Karataş, “Rındamın” adlı bir eseri besteleyip sevenleriyle buluşturdu. Kürtçe ve Türkçe olan bu şarkı, Karataş’ın sanat hayatında dönüm noktası oldu. Karataş, insanların beklentilerine cevap verebilmek için kısa aralıklarla yeni projeler yapmak zorunda kaldı.

Bu süreçte on milyonlarca tıklanacak nice eserleri yaparak sanatçı dostlarına veren ve eserlerin TT olmasını sağlayan Karataş, “Belamısın başıma”, “Yarime bir haber salın Rındamın”, “Bana ne” gibi yüzlerce esere imza attı. “Esmer”, “Nazlı yar” ve son olarak sosyal medya mecralarında istatistiksel olarak on milyonları bulan “Rindike” adlı yeni klibiyle geri dönütler alıyor ve yeni bir çalışma için geç kalınmaması gerektiğini düşünüyor.

İş hayatıyla sanatla uğraşmanın zor olduğunu söyleyen Karataş, başarıya ulaşmanın yalnızca hedefe kilitlenmekle mümkün olduğunu vurguluyor.

Cemal Karataş’ın müzik hayatındaki başarıları ve hikayesi hakkında bilgi verdik. Kendisiyle ilgili gelişmeleri takip etmekteyiz

İş hayatımla birlikte sanat hayatımda da başarılı olmak için sürekli çaba gösteriyorum. Hem iş hem de sanatla uğraşmak elbette zor olabiliyor ancak hedeflerime odaklanarak başarıya ulaşmaya çalışıyorum. Şimdiye kadar yaptığım işlerden ve yayınladığım şarkılardan oldukça olumlu geri dönüşler aldım. Bu da benim için büyük bir mutluluk kaynağı oldu.

Sanat hayatımda daha pek çok projeyi hayata geçirmeyi planlıyorum. Yeni besteler yapmak, şarkılar söylemek ve insanlarla paylaşmak benim için büyük bir tutku. Umarım bundan sonra da hayranlarımın desteğiyle daha güzel işlere imza atabilirim.

Eğer konu hakkında daha detaylı bir şeyler yazmamı isterseniz, size yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.