Tarihinde bir ilk: Kadınlar Süper Ligi’nde şampiyon Galatasaray!

Galatasaray Petrol Ofisi, Kadın Futbol Süper Ligi’nin 30. ve son haftasında kendi sahasında ağırladığı Gaziantep ALG Spor’u 2-0 mağlup ederek şampiyon oldu.

Tarihinde bir ilk: Kadınlar Süper Ligi’nde şampiyon Galatasaray!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 05.05.2024
A+
A-

Galatasaray Petrol Ofisi, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi’nin 30. ve son haftasında evinde ALG Spor ile karşılaştı. Florya’da oynanan maçı sarı-kırmızılı takım 2-0 kazandı.

Galatasaray’ın gollerini 21. dakikada Eda Karataş ve 90. dakikada Kipoyi kaydetti. Sarı-kırmızılılarda Kristina Bakarandze 45+2 ve 67. dakikalarda gördüğü sarı kartlar sonucu kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Galatasaray maçı yaklaşık 30 dakika 10 kişiyle oynadı.

Tarihinde bir ilk: Kadınlar Süper Ligi'nde şampiyon Galatasaray!

ŞAMPİYON GALATASARAY

Bu sonucun ardından puanını 71’e çıkaran Galatasaray, ligde şampiyonluğa ulaştı. Sarı-kırmızılı takım, ligde ilk kez şampiyon oldu. ALG Spor ise sezonu 55 puanla tamamladı.

Sezonu 1. sırada tamamlayan Galatasaray, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalmak için eleme maçları oynayacak.

2021-2022 sezonunda kurulan Galatasaray kadın futbol takımı, önceki yıl normal sezonu grubunda lider tamamlamış, yarı finalde ise Fenerbahçe’ye elenmişti.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.