ATAŞEHİR’E KADIN ELİ Mİ DEĞECEK ?

İlçe kurulduğu günden bu yana CHP li Battal İLGEZDİ’nin belediye başkanlığında yönetiliyor.3 dönemini tamamlamak üzere olan İLGEZDİ siyaseti iyi bilen deneyimli bir isim.

ATAŞEHİR’E KADIN ELİ Mİ DEĞECEK ?
REKLAM ALANI
Yayınlama: 23.11.2023
A+
A-

Yerel seçim şüphesiz hem iktidar hem de muhalefet için çok farklı önem taşıyor. Bu önem bazı ilçelerde ayrıca öne çıkıyor. Bu ilçelerden biriside İstanbul Ataşehir. Yeni kurulan bu ilçe özellikle Finans merkezi sınırında olması ve bir tarafta eski yapısı diğer tarafta yükselen gökdelenleri ile adından sık sık söz ettiriyor.

İlçe kurulduğu günden bu yana CHP li Battal İLGEZDİ’nin belediye başkanlığında yönetiliyor.3 dönemini tamamlamak üzere olan İLGEZDİ siyaseti iyi bilen deneyimli bir isim. Genel seçimlerde AK Partinin birinci çıktığı sandıkta yerel seçimde durum farklı oluyor. Ataşehir Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın özellikle kazanmak istediği yerlerden bir tanesi. Ama bu güne kadar gösterilen adaylar ve uygulanan seçim çalışmaları bunu sağlayamadı.

Bu defa durumda bir farklılık var . Birincisi Battal İLGEZDİ CHP kurultayında Kemal beyi destekledi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İMAMOĞLU’da bu ilçede 3 dönem sonrası değişiklik istiyor. Diğer bir faktör ise AK Parti’li bir isim gerek parti tabanında gerekse seçmende giderek karşılık bulmaya başlıyor . Bu kişi Esma ERSİN. Ataşehir Meclis üyesi iken genel seçimlerde Milletvekili adayı gösterildi. Şimdi ise çok daha önemli bir göreve getirildi. İçişleri bakanlığı müşaviri olarak şu an Ankara’da . Kendisi Ataşehir’li bir isim. İlçe teşkilatından geliyor yani tam anlamı ile bölgenin insanı. Eğitimi ,aldığı görevler ve özellikle şu an bakanlıkta Alevi çalışmalarının yürütülmesinde yoğun mesai harcıyor .Ataşehir’ın farklı yapısına uygun bir profil. Yani batı Ataşehir dediğimiz lüks sitelere de hitap edebilir hemde, Ak Parti’nin kalesi ola mahallelere.

Battal İLGEZDİ yukarıda belirtiğim gibi güçlü bir isim ve tekrar aday gösterilirse yarışta doğla olarak olacaktır. Esma ERSİN ise belki de bu güne kadar AK Parti adayları arasında onu en fazla zorlayabilecek hatta geçebilecek diğer bir aday.CHP den farklı bir aday yarışa girerse o zaman ERSİN’in işi daha kolay olabilir.

Kısasacı AK Parti çok istediği Ataşehir’i kazanmak için bu dönem bu isim üzerinde bir anket yaparsa bizce oluşan ilgiyi görecektir. Çünkü bende hem seçmen hem de Ataşehir halkı ile sık sık bir araya geldiğimde bir isim soruyorum ve Esma ERSİN adını sık sık duyuyorum.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.