“Altınyüzük” Çetesine Operasyon: 28 Kişi Tutuklandı

“Altınyüzük” Çetesine Operasyon: 28 Kişi Tutuklandı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 01.06.2024
A+
A-

“Altınyüzük” Çetesine Operasyon: 28 Kişi Tutuklandı

Adana merkezli 2 ilde gerçekleştirilen operasyon kapsamında “Altınyüzük” organize suç örgütüne yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 28 kişi tutuklandı. Bu kişiler arasında elebaşlarının da bulunduğu belirtildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 29 Mayıs’ta Adana merkezli 2 ilde gerçekleştirilen “Kuyu-1” operasyonuyla ilgili açıklama yaparak, elebaşları Mustafa Altınyüzük ve Ramazan Altınyüzük’ün de aralarında bulunduğu 51 kişinin yakalandığını duyurmuştu. Operasyonun ardından Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin evlerinde aramalar gerçekleştirdi ve 5 ruhsatsız tabanca, 17 ruhsatsız av tüfeği ile çok sayıda dijital materyal ele geçirdi.

Yakalanan örgüt üyelerinin, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, tehdit, nitelikli yağma, korkutma, para alma, kurşunlama, kasten öldürmeye teşebbüs, yasa dışı silah ticareti” gibi suçlara karıştığı tespit edildi. Adliyeye sevk edilen 42 kişiden aralarında elebaşları Mustafa Altınyüzük ve Ramazan Altınyüzük’ün de bulunduğu 28 kişi tutuklandı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.