Astrolog Ece Çağla Kaya Geçmişten Bugüne Astroloji

Astrolog Ece Çağla Kaya Geçmişten Bugüne Astroloji

Astrolog Ece Çağla Kaya Geçmişten Bugüne Astroloji
REKLAM ALANI
Yayınlama: 31.05.2024
A+
A-

Astrolog Ece Çağla Kaya Geçmişten Bugüne Astroloji

Astroloji, Yunanca yıldız anlamına gelen “astro” ve bilgi anlamına gelen “logos” kelimelerinden türetilmiştir. Gökteki cisimlerin hareketlerini, bunların insan kaderi üzerindeki etkilerini, canlı veya cansız varlıklar üzerindeki tesirlerini inceleyen bir alandır. Yeryüzü ile gökyüzü arasındaki matematiği muazzam şekilde işleyen bu alan ilk olarak Mezopotamya’da ortaya çıkmış daha sonra Babil, Mısır, Çin, Hindistan gibi uygarlıklarda yayılmıştır. İlk yazılı örnekler de Asur ve Babil ugarlıklarında görülmüştür. Aristo, Farabi, İbn-i Haldun gibi önemli isimlerin pozitif bilim olarak adlandırdığı astroloji, Osmanlı Dönemi’nde de etkisini devam ettirmiş o dönemde yazılmış klasik eserlerden Murad-name’de maddeler şeklinde anlatılmaya çalışılmıştır. Bu maddelerde yıldızların, gezegenlerin özellikleriyle birlikte halk arasında geleceği gören, gelecek konusunda tahminlerde bulunan müneccimlerin nitelikleri hakkında bilgiler verilmiştir. Fatih Sultan ve 2.Bayezid de müneccimbaşılık kurumunu açan kişiler olmuşlardır.
Başta astronomi ile yakından ilgili olan astroloji; psikoloji, fizyoloji, coğrafya, matematik, tıp gibi birçok bilim dalıyla da yakından ilgilidir. Bu bağlantılar astrolojiye astropsikoloji, astrokartografi medikal astroloji gibi dallar katmıştır.

Peki biraz da şuna bakalım: Astroloji neye yarar ? Neden var ? Gelecek hakkında bir şeyleri görmek, bilmek arzusu insanın doğasında vardır ve bu durumlar astrolojiye merakı daha da çok artırmıştır. Yağmurun yağacağını bilip şemsiyeyle dışarı çıkmak veya yolun kapalı olduğunu bilip o yola girmemek ya da sana kilo aldıracağını bilerek her gün yağlı, şekerli şeyler tüketmek… İşte astroloji de böyle bir şeydir, akıllıca kullanıldığında size birçok fayda getirir. Bu dünyaya niçin geldik ? Neden sürekli aynı şeyleri sorun olarak yaşıyoruz ? Hayattaki tekamül yolculuğumuz ne ? Hangi mesleklere yatkınız ? Hangi alanlardan para kazanabiliriz ? İlişkilerden, evlilikten ne bekliyoruz ? Eşimiz nasıl biri olur ? Çocuğumla sorunlarım ne olur ? Sağlık noktasında nelere dikkat etmeliyim ? Ve daha niceleri… İşte bütün bunların cevabı bizim parmak izimiz gibi eşsiz ve sadece bize özgü olan, doğduğumuz andaki gökyüzünün konumunu anlatan doğum haritalarımızda gizli… Astroloji burada devreye girer ve size farkındalık kazandırır, potansiyelinizi öne çıkarmanızı sağlar. Mesela hangi tarihte düğün yapmak, ev almak, araba almak uygun olur ? Veya sevgilinizin, eşinizin asıl ruh hâlini öğrenmek ve ona göre davranmak… Bunları bilmek insana ne gibi bir zarar getirebilir ki ? Keza şunu da belirtmek isterim: Astroloji tamamen ne vadettiysem onu yaşayacaksın demek değildir. Evet, bazı şeyler kaderdir, değişmez ama doğum haritanızın bazı noktaları da size şunu der: “Kader, gayrete aşıktır.” Yani geliştirilmeye müsait olan alanları da size ileten astrolojidir. Evrende her şey bir etkileşim içindedir. Aklınızdan ne geçiyorsa onu yaşamanız da buna bir örnektir. Hermetik bir deyişle yazımı şöyle kapatmak isterim: “Yukarıda ne varsa, aşağıda da o vardır.” Ve bu yadsınamaz bir gerçektir !

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.