Başkan Erdoğan, Netanyahu’ya rest çekti, son dakika ‘İsrail’ kararı!

Son dakika haberi… Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda İsrail-Filistin savaşına ilişkin çok önemli açıklamalarda bulunarak İsrail yönetimine sert tepki gösterdi.

Başkan Erdoğan, Netanyahu’ya rest çekti, son dakika ‘İsrail’ kararı!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 25.10.2023
A+
A-

Son dakika haberi… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında İsrail’in Gazze’deki saldırılarına değinen Erdoğan, “Hamas bir terör örgütü değil, topraklarını ve vatandaşlarını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur” dedi.

Başkan Erdoğan ayrıca, “Ben hayatımda bir kere bu Netanyahu denilen adamın elini sıktım. Tabi iyi niyetimiz vardı suiistimal ettiler. İsrail’e gitme projemiz vardı iptal ettik. İyi niyetimizi suiistimal ettiler” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, saldırıların bir an önce son bulması amacıyla Türkiye’nin garantörlük teklifinin geçerli olduğunu belirterek, “Türkiye sorumluluk almaktan asla kaçınmayacaktır. Garantörlük meselesini gerçekçi çözüm getirmeye yönelik en etkili yöntem olarak görüyoruz. Siyasi ve askeri varlığımızla Filistin tarafının garantörü olmaya hazırız. Filistin İsrail barış konferansını öneriyoruz. Garantörlük teklifimiz başta olmak üzere uygulamaya dönük adımlara her iki tarafın da ihtiyacı var. “ dedi.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.