Biden’dan katliama fon desteği talebi

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, Kongre’den “kritik ortak” İsrail için ilave finansmanı onaylamasını isteyeceğini söyledi ancak rakam vermedi. Konuya aşina bir kaynak ise bunun 14 milyar dolar olacağı dile getirdi.

Biden’dan katliama fon desteği talebi
REKLAM ALANI
Yayınlama: 20.10.2023
A+
A-

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, İsrail’in Hamas ile savaşına destek vermek üzere milyarlarca dolarlık bütçe talebinde bulunacak. İsrail gezisinin ardından Beyaz Saray’da açıklamalarda bulunan Biden, “Hamas’ın İsrail’in demokrasisini yok etmeye çalıştığını” iddia etti. Amerikan Kongresi’nden (bugün) talep edeceği milyarlarca dolarlık bütçenin daha önce hiç görülmemiş şekilde İsrail’in güvenliğine olan bağlılığını teyit edeceğini kaydeden Biden, “Bu Amerika’nın güvenliğine nesiller boyu fayda sağlayacak akıllı bir yatırım” dedi.

KRİTİK ORTAK İSRAİL

Biden, Kongre’den “kritik ortak” İsrail için ilave finansmanı onaylamasını isteyeceğini belirtti, konuya aşina bir kaynak, bunun 14 milyar dolar olacağı bilgisini verdi. Amerikan Başkanı da konuşmasında herhangi bir rakam vermedi. 

Biden, Kongre’nin fonlamasını talep ettiği “güvenlik paketi”nin İsrail’in askeri üstünlüğünü güçlendireceğini söyleyerek, “Bölgedeki diğer hasım aktörlerin İsrail’in hiç olmadığı kadar güçlü olduğunu görmelerini sağlayacağız ve çatışmanın yayılmasını engelleyeceğiz.” diye konuştu.

Zamanın çok değerli olduğunun altını çizen Biden, ABD’de bazı bölünmüşlükler olduğunu belirterek, “Hamas gibi teröristler ile Putin gibi diktatörlerin kazanmasına izin veremeyiz. Buna izin veremem.” dedi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.