Emekli ABD’li General: İsrail’in hedefine ulaşması imkansız

Abrams, İsrail’in Filistinli sivilleri korurken aynı zamanda Hamas’ı ortadan kaldırma yönündeki sözde hedefine ulaşmasının pek mümkün olmadığını söyledi.

Emekli ABD’li General: İsrail’in hedefine ulaşması imkansız
REKLAM ALANI
Yayınlama: 30.10.2023
A+
A-

ABD’li emekli General Robert Abrams, İsrail’in Filistinli sivilleri korurken aynı zamanda Hamas’ı ortadan kaldırma yönündeki sözde hedefine ulaşmasının pek mümkün olmadığını söyledi.

 Adams, Pazar günü erken saatlerde ABD medyası tarafından İsrail’in kuşatma altındaki Gazze Şeridi’nde devam eden askeri harekatı hakkındaki düşünceleri sorulduğunda kötümser b

“Sanırım bu, Hamas’ı yok etmek, onların İsrail’e ve İsrail halkına zarar verme yeteneklerini ortadan kaldırmak ve aynı zamanda bazılarının tehlikede olan bir milyon Filistinliyi koruduğunu düşünmek benim için neredeyse imkansız olacak.

Adams, Gazze’nin karmaşık kentsel arazisi göz önüne alındığında İsrail’in hedefinin zorluğuna dikkat çekti.

“HİÇBİR ŞEYE BENZEMEYEN ÇOK KUŞATMALI SAVAŞ”

“Bu, İsrail Savunma Kuvvetleri için çok zor bir görev olacak; Hamas’ın bu çok yoğun kentsel arazide kuracağı savunma, son yıllarda gördüğümüz hiçbir şeye benzemeyen, çok kuşatma savaşları gerektirecek. Adams, “Bir yandan da İsraillilerin farkında olmadan rehinelerin yerlerini hedef almamasını sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

“Bu çok zor bir görev olacak ve önümüzdeki günlerde planlarının nasıl sonuç vereceğini görmemiz gerekecek.”
 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.