Fiyasko katmerlendi! Mossad’ın yanlış istihbaratıyla bir hastaneyi daha talan ettiler

İşgalci İsrail ordusunun 49 gündür saldırdığı Gazze’de hiçbir rehineye ulaşamaması iç kamuoyunda büyük travmaya sebep olurken, Mossad ve Şinbet’in istihbarat fiyaskosu bir zulmü daha tetikledi. Fiyaskonun hemen ardından ateşkes imzalandı.

Fiyasko katmerlendi! Mossad’ın yanlış istihbaratıyla bir hastaneyi daha talan ettiler
REKLAM ALANI
Yayınlama: 24.11.2023
A+
A-

Haber7 – ÖZEL

Gazze’deki yerel iktidar partisi Hamas’ın askeri kolu Kassam Tugayları’nın 7 Ekim’deki Aksa Tufanı operasyonunda esir alınan sivil ve askerler, yoğun şekilde bombalanan Gazze Şeridi’nde büyük bir gizlilikle tutuluyor.

İsrail’deki masum sivil ve asker esirlere karşılık olarak alınan İsrailli esirlerin nerede tutulduğuna dair hiçbir bilgi sızdırılmadı.

7 Ekim’den bu yana Filistin’in Gazze şehrinde apartmanları, ibadethaneleri, okulları, hastaneleri, stadyumları, alışveriş merkezlerini, iş merkezlerini, mülteci kamplarını ve bütün altyapı sistemlerini hava bombardımanlarıyla hedef alan İsrail ordusu, 31 Ekim’de düğmesine bastığı kara saldırısında da Gazze’de küçük çaplı ilerleme kaydedebildi.

HİÇBİR REHİNEYE ULAŞAMADILAR

Kassam Tugayları’nın askerî üslerini çökertemeyen, merkezine ulaşamayan ve kuvvetli direnişini kıramayan İsrail, iç kamuoyunda artan “rehinelerin kurtarılması” baskısı nedeniyle ağırlıkla bu konuda çalışma yürüttü. İsrail dış istihbarat birimi Mossad ile iç istihbarat kuruluşu Şinbet’in bütün mesaisini Gazze’deki İsrailli esirlerin konum bilgisini açığa çıkarmak üzere harcadığı kaydedildi. Fakat 49 gündür hiçbir somut bilgiye ulaşamayan İsrail istihbaratı, son olarak orduyu hastanelere yönlendirdi.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.