Gurbet Altay bilgilendiriyor:”Sağlık Turizminde 4 önemli ayrıntı…”

Çevremizde birçok kuruluşunn sağlık turizmine girdiğini duymaktayız.Bunu yaparken tabii ki ticaretteki tecrübesini kullanmakta lakin her sektörün ayrı ayrı dinamikleri vardır.Sağlık turizmi sektörünün de ayrı kendine özgü dinamikleri var.Bunlardan en önemlisi “sağlığın pardonu yok.”mottasıdır.Yapılan en küçük yanlışlık ya hastanın ölümün ya da hasta memniniyetsizliğin ülke ekonomisine zarar vermesidir.Son yılların parlayan sektörü olan konuyu Sağlık Turizmi Strateji Uzmanı Gurbet Altay’a sorduk

Gurbet Altay bilgilendiriyor:”Sağlık Turizminde 4 önemli ayrıntı…”
REKLAM ALANI
Yayınlama: 27.08.2023
A+
A-

Çevremizde birçok kişi ya da kuruluşunn sağlık turizmine girdiğini duymaktayız.Bunu yaparken tabii ki ticaretteki tecrübesini kullanmakta lakin her sektörün ayrı ayrı dinamikleri vardır.Sağlık turizmi sektörünün de ayrı kendine özgü dinamikleri var.Bunlardan en önemlisi “sağlığın pardonuyok…” mottasıdır.Yapılan en küçük yanlışlık ya hastanın ölümün ya da hasta memniniyetsizliğin ülke ekonomisine zarar vermesidir.Son yılların parlayan sektörü olan Sağlık Turizmi ile ilgili olarak Sağlık Turizmi Strateji ve Marka Uzmanı Gurbet Altay’a sorduk;

“Sağlık Turizmi sektöründe faaliyette bulunacaklar için en önemli 4 unsur vardır.Her sektörün dinamikleri gibi sağlık turizmi sektörünün de dinamikleri vardır.Sağlık Turizminin diğer sektör dinamiklerinden ayıran en önemli unsur ise “sağlığın pardonu yok..” yapılan yanlışlık ağır bedellerin verilmesi demektir.Gerek hasta sağlığı gerekse de ülke sağlık turizmi itibarına zarar verecektir.O sebepte sağlık turizmi sektöründe faaliyet gösterecekler şu 4 unsura dikkat etmeleri gerekmektedir.

Sağlık Turizmi;

1-Dijital Pazarlama

2-Satışı Bilen Tercüman

3-Hizmetin verileceği kurum

4-Teşvikler

Bu 4 unsur ayrı ayrı çok önemlidir.Hepsinin alt kırılımları çok iyi analiz edilmelidir.

Örneğin teşvikler kısmı başlı başına bir departman işidir.Kurum isterse danışman ile çalışabilir isterse de kurumdan bir personelle ticaret bakanlığının sağlık turizmi ile ilgili teşviklerinden faydalanabilirler.

Sağlık Turizmine girecek kurum öncelikle resmi belgelerini aldıktan sonra Hizmet İhracaatçılar Birliğine (HİB) üye olarak teşviklerden faydalanabilirler.Konuyla ilgili olarak birçok teşvik kalemi bulunmaktadır.

Sosyal medya desteği sağlık turizmi için şu şekillerde sağlanabilir:

1. Tanıtım ve Bilgilendirme*: Sağlık turizmi destinasyonları veya sağlık hizmeti sağlayıcıları, sağlık hizmetlerini, tedavi seçeneklerini ve tesislerini sosyal medya platformlarında tanıtarak potansiyel hastaları bilgilendirebilir.

2. Görsel ve Video İçerikler*: Sağlık turizmi deneyimlerini gösteren görsel ve video içerikler, potansiyel hastaların sağlık hizmetleri ve tesisleri hakkında daha iyi bir fikir edinmelerine yardımcı olabilir.

3. Hasta Hikayeleri ve Referanslar*: Sağlık turizmi ile başarılı sonuçlar elde eden hastaların hikayeleri ve referansları, güven oluşturarak yeni hastaların ilgisini çekebilir.

4. Doktor ve Uzman Görüşleri*: Sağlık turizmi destinasyonları veya tesisleri, sağlık alanında uzman doktorların görüşlerini ve bilgi paylaşımlarını sosyal medya üzerinden sunarak güvenilirliklerini artırabilir.

5. Etkinlikler ve Kampanyalar*: Sağlık turizmi ile ilgili etkinlikler, indirim kampanyaları veya özel teklifler sosyal medya platformları üzerinden duyurulabilir.

6. Soru-Cevap ve Etkileşim*: Sosyal medya, potansiyel hastaların sorularını sorması ve doğrudan sağlık hizmeti sağlayıcılarıyla etkileşimde bulunması için bir platform sunar.

7. Uluslararası Pazarda Tanıtım*: Sosyal medya, uluslararası pazarda hedef kitleye ulaşma ve sağlık turizmi destinasyonunu veya sağlık hizmetini farklı dillerde tanıtma imkanı sağlar.

Sosyal medya desteği sağlık turizmi destinasyonlarının uluslararası pazarda rekabetçi olmasına yardımcı olabilir. Ancak bu tür tanıtım ve içerik oluşturma süreçleri dikkatlice planlanmalı, güvenilirlik ve etik standartlar gözetilmelidir.” Dedi.

Sağlık Turizmi ile ilgili olarak gerek yurtiçi gerekse de yurtdışında Sağlık Turizminde Ülke,Kurum stratejileri nasıl olması gerektiği ile ilgilil konferanslarda konuşmacı olan Gurbet Altay,Sağlık Turizminde birçok firmaya Sağlık turizminde stratejik danışmanlık yapmaktadır. Gurbet Altay ile diğer maddeleri de bir sonraki yazmınızda devam edeceğiz.

 

 

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.