İsrail’in bir yalanı daha ortaya çıktı! Yapay zeka ile üretmişler

Siyonist İsrail trolleri tarafından “Gazze’deki bir tünelde silah deposu” iddiasıyla servis edilen görüntünün yapay zeka ile oluşturulan bir görüntü olduğu ortaya çıktı.

İsrail’in bir yalanı daha ortaya çıktı! Yapay zeka ile üretmişler
REKLAM ALANI
Yayınlama: 30.11.2023
A+
A-

Haber7

Gazze’de yaptığı soykırımı örtmek için dezenformasyona başvuran Siyonist İsrail’in yeni bir yalanı daha ortaya çıktı.

İşgalci İsrail’in propaganda hesapları, ‘Gazze’deki bir tünelde silah deposu bulduğunu’ iddia etti. Siyonistlerin yayınladığı sözde fotoğrafta çok sayıda silah olduğu görüldü.

İsrail’in bir yalanı daha ortaya çıktı! Yapay zeka ile üretmişler

DDM YALANI DEŞİFRE ETTİ: ‘YAPAY ZEKA’ İLE ÜRETMİŞLER

İşgalci İsrail’in yalanlarını gün yüzüne çıkaran İletişim Başkanlığı’na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DDM), bir yalanı daha deşifre etti.

Yapılan açıklamada, İsrail’e bağlı trol hesaplarından yayınlanan “Gazze’deki bir tünelde bulunan silah deposu” iddiasının yalan olduğu belirtildi.

DDM tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“İddiaya konu fotoğraf incelendiğinde ışık izdüşümlerinde tutarsızlıklar tespit edilmiştir. Ayrıca fotoğrafta anlamsız cisimler ve cisimlerde doğal olmayan bozukluklar olduğu belirlenmiştir.

Fotoğraftaki cisimlerin gölgeleri cisimlerle uyumsuzdur ve fotoğraftaki ışık dengesi doğal değildir. Bazı silahların arpacıkları ve şarjörleri, silahın yapısıyla uyumlu olmadığı gibi durması gereken yönde de değildir. Ayrıca duvarda asılan ve iki ucu sivri olan cisimler standart silahlarda kullanılan herhangi bir mühimmata benzememektedir.

Perspektif bozukluğu gibi birçok benzer detay, görüntünün yapay zeka tarafından oluşturulduğunu ortaya koymaktadır.

İsrail’in propaganda hesaplarından paylaşılan bir fotoğrafla ilgili, ‘Gazze’deki bir tünelde bulunan silah deposu’ iddiaları doğru değildir.”

İsrail’in propaganda hesaplarından paylaşılan bir fotoğrafla ilgili, “Gazze’deki bir tünelde bulunan silah deposu” iddiaları doğru değildir.

İddiaya konu fotoğraf incelendiğinde ışık izdüşümlerinde tutarsızlıklar tespit edilmiştir. Ayrıca fotoğrafta anlamsız cisimler ve… pic.twitter.com/Ln1phZe8DP

— Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (@dmmiletisim) November 30, 2023

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.