İsrail’in ‘yakılan çocukların dişi’ diye paylaştığı fotoğraf da sahte çıktı

Gazze’de henüz dişi bile çıkmamış bebekleri katleden İşgalci İsrail, Hamas’ın çocukları yakarak öldürdüğünü ve geriye sadece dişlerinin kaldığını öne sürdü. Uzmanlar, fotoğrafları paylaşılan dişlerin çocuklara ait olamayacağını açıkladı.

İsrail’in ‘yakılan çocukların dişi’ diye paylaştığı fotoğraf da sahte çıktı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 01.11.2023
A+
A-

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Birimi, soykırımcı İsrail’in bir yalanını daha deşifre etti.

İsrail Dışişleri Bakanlığı ve İsrail devlet hesaplarından paylaşılan “Bunlar Hamas tarafından işkence gören, öldürülen ve yakılan çocukların dişleri” iddiasının doğru olmadığı açıklandı.

DİŞLER SÜT DİŞİ DEĞİL DAİMİ DİŞ 

Yapılan açıklamada, “İddiaya konu fotoğrafları inceleyen uzmanlar, kökleri görünen dişlerin kök yapısı ve büyüklüğü açısından çocuk dişi olmadığını belirlemiştir. Uzmanlar fotoğraflarla ilgili, ‘Burada görülen dişlerin kök ve kron morfolojileri incelendiğinde, bu dişlerin daimi dişler olduğu açıkça anlaşılmaktadır. Ayrıca süt dişlerinde köprü protezlerinin uygulama alanı bulunmadığı gibi yine fotoğraflarda görülen daimi dişlerin kron-köprü uygulamalarına uygun bir şekilde prepere edildiği de rahat bir şekilde görülebilmektedir.’ tespitinde bulunmuştur.” denildi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı ve İsrail devlet hesaplarından paylaşılan fotoğraflarla ilgili, “Bunlar Hamas tarafından işkence gören, öldürülen ve yakılan çocukların dişleri” iddiası doğru değildir.

İddiaya konu fotoğrafları inceleyen uzmanlar, kökleri görünen dişlerin kök yapısı… pic.twitter.com/MbQJXrSc1P

— Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (@dmmiletisim) November 1, 2023

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.