İzmir Barosu CMK atama sistemini kapattı

Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) gereğince görevlendirilen müdafi ve vekillere yapılacak ödemelere ilişkin 2024 yılı tarifesi yüzde 58 oranında artış yapıldı. Zamma tepki gösteren İzmir Barosu; kadına, çocuğa yönelik şiddet ve istismar dosyaları ile acil görülen diğer işler hariç tutarak CMK sistemini kapattı.

İzmir Barosu CMK atama sistemini kapattı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 15.01.2024
A+
A-

Ceza Muhakemesi Kanunu Gereğince Görevlendirilen Müdafi ve Vekillere Yapılacak Ödemelere İlişkin 2024 Yılı Tarifesi Resmi Gazete’de yayınlandı. 1 Ocak 2024 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe giren CMK Ücret Tarifesine ortalama yüzde 58 oranında artış yapıldı.

İzmir Barosu, verilen hizmetin karşılığında hakkaniyete uygun bir artış sağlanmaması sebebiyle CMK sistemini kapattığını duyurdu. 

Barodan yapılan yazılı açıklamada, yönetim kurulu bir hafta süre ile CMK sistemini kadın ve çocuğa yönelik şiddet ve istismar dosyaları ile acil görülen diğer işler hariç olmak üzere kapatıldığı belirttildi. 

İzmir Barosu bu süre zarfında yapılacak görevlendirmeler için talepte bulunacak kişi ve kurumların baroya yazılı olarak başvuru yapması gerektiğini duyurdu.

 

İzmir Barosu Yönetim Kurulu kararı gereğince mevcut CMK Tarifesi ile zorunlu vekillik/müdafilik hizmetlerinin yerine getirilmesi mümkün bulunmadığından, verilen hizmetin karşılığında hakkaniyete uygun bir artış sağlanmaması sebebiyle, 15.01.2024 tarihinden itibaren bir hafta… pic.twitter.com/NcGLr1U44u

— İzmir Barosu – #SavunmaSusturulamaz (@izmir_barosu) January 15, 2024

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.