Son Dakika: İBB Başkan adayı Murat Kurum yol haritasını açıklıyor

Son dakika haberi… AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum seçim vaatleri ve projelerini açıklıyor.

Son Dakika: İBB Başkan adayı Murat Kurum yol haritasını açıklıyor
REKLAM ALANI
Yayınlama: 25.01.2024
A+
A-

Belediye başkan adayları yerel seçim projelerini hazırlamaya devam ediyor. AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, bugün Haliç Kongre Merkezi’nde vaatlerini anlatıyor.

Kurum’un açıklamaları şöyle:

“Bugün hep birlikte İstanbul’un gelecek yüzyılını belirleyecek 2034’ün 2053’ün büyük adımlarını konuşacağız. Çözümsüzlüğü değil çözümü konuşacağız. Bugün hep birlikte ‘Şimdi İstanbul zamanı diyeceğiz.’

İstanbul vizyonu ihmal edilmiş bu şehrin kötü gidişatını sonlandıracak duruştur. Özen gösterilmemiş mahallelerin sokakların özlediği vizyondur. İstanbul vizyonu en çok da halkın vizyonudur. 

AK Parti belediyeciliği 30 yıl önce ilk defa İstanbul’da parladı. İstanbul’un 1994’te başlayan parlak ilerleyişi 2019’da fetret dönemine girdi. Yarı zamanlı belediyecilik anlayışıyla İstanbul problemler yumağı haline geldi. İstanbul’da büyük bir kaos ve karmaşa hakimdir. İstanbul çaresiz değildir.

“SOSYAL YAŞAM SUNACAĞIZ”

İstanbul’un yeniden yıldızını parlatacak olan yönetim yaklaşımının adı ‘Sistem İstanbul’. Sistem İstanbul’un merkezinde sadece siz varsınız. Her porjemizde İstanbullulara sosyal yaşam sunacağız.

İşte 10 hedef…

Uğraştıran değil ulaştıran bir İstanbul vadediyoruz. Her bir vatandaşımız yılda 288 saatini trafikte kaybediyor. Trafikte kaybettiğimiz vakti sevdiklerimize ayırmak istiyoruz.

“TRAFİK ÇİLESİNE MAHKUM ETMEYECEĞİZ”

İstanbul’da 2019’da yüzde 47 olan trafik yoğunluğu bugün yüzde 64’e yükseldi. Zirve saatlerinde yüzde 90’ları bile aşıyor. 5 ve 10 yıllık iki ayrı ulaşım planlaması yaptık. İstanbul’u trafik çilesine mahkum etmeyeceğiz.

2034’teki hedefimiz 2034 karayolu ağırlığı yüzde 48’e çıkarmak, raylı sistemlerdeki payı da yüzde 48’e çıkaracağız. Deniz yolu ulaşımını da yüzde 4’e çıkarmaktır. Trafikte bu sayede çile azalacak. Ortalama yolculuk süresi 64 dakikadan 34 dakikaya düşecek. 

İstanbul trafiği 10 yılın sonunda geri dönmemek üzere son bulacak. Mevcut 328 km metro hattını 2029’a kadar 650 km’ye çıkaracağız. 2034’te de 1004 km’ye ulaştıracağız.”

AYRINTILAR GELİYOR…

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.