Türkiye’den taş çalan Belçikalı turist gözaltına alındı

Antalya’dan taş çalan Belçikalı turist tarihi eser kaçakçılığı şüphesiyle gözaltına alındı. Sky News ise “akvaryumu için taş topladığını” iddia eden turistin haksız yargılandığını öne sürdü.

Türkiye’den taş çalan Belçikalı turist gözaltına alındı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 28.09.2023
A+
A-

Antalya’dan taş çalan Belçikalı turist tarihi eser kaçakçılığı şüphesiyle gözaltına alındı. 

Antalya’ya gelen bir çifte, evlerindeki akvaryuma koymak için topladıkları üç parça taş nedeniyle yurt dışına çıkış yasağı getirildi. Tarihi eser kaçaklığı şüphesi ile gözaltına alınan turistler, arkeolojik incelemeler sonuçlanana kadar Antalya’dan ayrılamayacak.

Türkiye'den taş çalan Belçikalı turist gözaltına alındı

TAŞ ÇALAN TURİST MAĞDUR GİBİ GÖSTERİLDİ

İngiliz medya organı Sky News, Türkiye’den taş kalan kadının mağdur gibi gösterildiği bir habere imza attı. Haberde “Belçikalı turist Türkiye’de taş çaldığı gerekçesiyle hapis cezasıyla karşı karşıya” başlığı ile birlikte turist Kim Mergits’in ağlayan görüntülerine yer verildi.

Türkiye'den taş çalan Belçikalı turist gözaltına alındı

Haberde Kim Mergits’in, akvaryumuna dekorasyon olarak Türkiye’deki plajlardan ve sokaklardan üç taş aldığı iddia edilelerek “Ancak Türkiye onu arkeolojik eserleri çalmakla suçladı ve şimdi ağır para cezası veya hapis cezasıyla karşı karşıya.” ifadelerine yer verildi.

Kim Mergits, a tourist from Antwerp, took three stones from beaches and streets in Turkey as decoration for her aquarium. But Turkey accused her of stealing archaelogical artefacts and she now faces a heavy fine or a prison sentence.https://t.co/qenmKsKCkS pic.twitter.com/GNyVoLlIXb

— Sky News (@SkyNews) September 26, 2023

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.