Yalan paylaşım sonrası gözaltı kararı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail Başbakanı Netenyahu’yla, Filistinlilerin Türkiye’ye gelmesi için görüştüğü yalanı sonrasında gözaltı kararı geldi.

Yalan paylaşım sonrası gözaltı kararı!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 07.11.2023
A+
A-

Bircan Yıldırım isimli şahsın sosyal medya üzerinden yaptığı, ‘İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yla Cumhurbaşkanı Erdoğan 2 milyar dolar karşılığında 1 milyon Filistinlinin Türk vatandaşı olması ve Türkiye’ye gelmesi’ yalanına ilk olarak Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yanıt geldi. Daha sonra emniyet güçleri tarafından yapılan operasyon ile Bircan Yıldırım gözaltına alındı.

“TAMAMEN UYDURMADIR”

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi sosyal medyadan yaptığı açıklamada iddialar tamamen uydurmadır diyerek şöyle devam etti:

“Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, “Netanyahu’dan açıklama: 2 milyar dolar karşılığında 1 milyon Filistinlinin Türk vatandaşı olması, Türkiye’de yaşaması konusunda Erdoğan ile anlaştık.” iddiası doğru değildir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bu yönde bir görüşmesi veya İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun böyle bir açıklaması söz konusu değildir. İddialar tamamen uydurmadır.”

Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, “Netanyahu’dan açıklama: 2 milyar dolar karşılığında 1 milyon Filistinlinin Türk vatandaşı olması, Türkiye’de yaşaması konusunda Erdoğan ile anlaştık.” iddiası doğru değildir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bu yönde bir… pic.twitter.com/0y6FlQFy61

— Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (@dmmiletisim) November 7, 2023

 

GÖZALTI KARARI VERİLDİ

Sosyal medyadan yalan paylaşım yapan Bircan Yıldırım için harekete geçen Emniyet güçleri, farklı adreslerde arama yaptı. Dijital eşyalarına el konulan Yıldırım’ın ifadesi alındıktan sonra adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. Bircan Yıldırım hakkında, “Yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçundan TCK M. 217/A uyarınca resen soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.