Selçuk Bayraktar’dan gündem olan paylaşım! ABD’ye SİHA mesajı

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’dan Suriye’nin kuzeyinde Türk SİHA’sının ABD F-16’sı tarafından düşürülmesine ilişkin çarpıcı bir paylaşım geldi.

Selçuk Bayraktar’dan gündem olan paylaşım! ABD’ye SİHA mesajı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 06.10.2023
A+
A-

Suriye’de terör örgütü PKK/YPG’ye ait hedefleri vuran silahlı insansız hava aracının (SİHA) ABD F-16’sı tarafından düşürülmesine ilişkin Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’dan sosyal medyada gündem olan bir paylaşım geldi.

Selçuk Bayraktar'dan gündem olan paylaşım! ABD'ye SİHA mesajı

SELÇUK BAYRAKTAR’DAN TEK CÜMLELİK MESAJ

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabı X’ten dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Furuh Ferruhzad’ın şiirinden alıntı yapan Bayraktar, ”Kuş ölür, sen uçuşu hatırla…” ifadelerini kullandı.

ABD’ye SİHA mesajı olarak yorumlanan paylaşım, binlerce kullanıcı tarafından büyük destek gördü.

Selçuk Bayraktar'dan gündem olan paylaşım! ABD'ye SİHA mesajı

NE OLMUŞTU?

Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü PKK/YPG mevzilerini vuran Türkiye’ye ait silahlı insansız hava aracı (SİHA) ABD’ye ait F-16 savaş uçağı tarafından düşürülmüştü. Türkiye ise söz konusu olayın operasyonu etkelemediğini duyurmuştu.

PENTAGON: TÜRK SİHA’SI DÜŞÜRÜLDÜ

Pentagon sözcüsü Pat Ryder, SİHA’nın neden düşürüldüğüne yönelik soruya ”Türk SİHA’sı ABD askerlerinin bulunduğu bölgeye 500 metre kadar yaklaşmıştı ve Amerikalı komutanlar tarafından tehdit olarak algılanması üzerine F-16 uçağıyla vurularak düşürüldü” yanıtını verdi.

TÜRKİYE’DEN DE AÇIKLAMA GELDİ

Dışişleri Bakanlığı, Suriye’de düşürülen SİHA’ya ilişkin yaptığı açıklamada, “Söz konusu hadise, PKK/YPG’ye karşı devam eden operasyonun icrasını ve tespit edilen hedeflerin vurulmasını hiçbir şekilde etkilememiştir.” açıklamasını yapmıştı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.