‘Mısır polisi İsrail’den Mısır’a kaçan İsraillilerin üzerine ateş açtı’ iddiası yalanlandı

Sosyal medyada “Mısır Polisi İsrail’den Mısır’a kaçan çok sayıda İsraillinin üzerine ateş açtı” şeklinde paylaşılan görüntülerin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

‘Mısır polisi İsrail’den Mısır’a kaçan İsraillilerin üzerine ateş açtı’ iddiası yalanlandı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 08.10.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medyada paylaşılan bazı görüntülerle ilgili, “Mısır Polisi İsrail’den Mısır’a kaçan çok sayıda İsraillinin üzerine ateş açtı” şeklindeki iddianın gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Yapılan açıklamada iddiaya konu olan görüntülerin Aşkelon yakınlarında İsrail güçleri ile Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarına bağlı direnişçiler arasındaki çatışmayı gösterdiği belirtildi.

Sosyal medyada paylaşılan bazı görüntülerle ilgili, “Mısır Polisi İsrail’den Mısır’a kaçan çok sayıda İsraillinin üzerine ateş açtı” iddiası doğru değildir.

İddiaya konu görüntüler, Aşkelon yakınlarında İsrail güçleri ile Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarına… pic.twitter.com/TSWG7AES1M

— Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (@dmmiletisim) October 8, 2023

İşte, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada yer alan ifadeler…

”Sosyal medyada paylaşılan bazı görüntülerle ilgili, “Mısır Polisi İsrail’den Mısır’a kaçan çok sayıda İsraillinin üzerine ateş açtı” iddiası doğru değildir. İddiaya konu görüntüler, Aşkelon yakınlarında İsrail güçleri ile Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarına bağlı direnişçiler arasındaki çatışmayı göstermektedir.”

'Mısır polisi İsrail'den Mısır'a kaçan İsraillilerin üzerine ateş açtı' iddiası yalanlandı

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.