Profesör Palabıyık’tan sert tepki: Müslüman Kürt halkı Şivan Perver’i affetmeyecek

Kürt şarkıcı Şivan Perver’in Kudüs’le ilgili skandal açıklamasına Bitlis Eren Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Palabıyık’tan sert tepki geldi. Palabıyık, “Müslüman Kürt halkı Şivan Perver’i affetmeyecek.” dedi.

Profesör Palabıyık’tan sert tepki: Müslüman Kürt halkı Şivan Perver’i affetmeyecek
REKLAM ALANI
Yayınlama: 17.10.2023
A+
A-

İsrail’in Aksa tufanı operasyonunun ardından Filistin’de başlattığı ağır bombardıman tüm şiddetiyle devam ediyor. İsrail saldırıları sonrası Filistin’de ölü sayısı 3 bine yaralı sayısı 10 bine yaklaşırken saldırılar adeta bir ‘soykırım’a dönüştü. 

ŞİVAN PERVER’DEN SKANDAL AÇIKLAMA

Dünyanın gözlerini kapattığı Filistin katliamı için Kürt şarkıcı Şivan Perver‘den ise skandal bir açıklama geldi. Filistin-İsrail savaşıyla ilgili bir video yayınlayan Şivan Perver, Türkiye’nin Kudüs’le hiçbir bağının olmadığını savunarak ‘Yav senin ne işin var Kudüs’te. Kudüs senin mi?’ dedi. Diyarbakır’ın ‘tutsak’ olduğunu iddia eden Perver, Kudüs’ün ise Arapların, Yahudilerin, Hristiyanların olduğunu başka kimsenin Kudüs’le alakasının olmadığını söyledi. 

“KÜRT HALKI ŞİVAN PERVER’İ AFFETMEYECEK”

Perver’in videosuna bölgedeki çalışmalarıyla bilinen Sosyolog Prof. Adem Palabıyık’tan sert tepki geldi. Halepçe için ağıt yakan Perver’in Filistin için de ağıt yakmasını beklediğini belirten Palabıyık, “Gazze’deki katliama kimlik siyaseti ile yaklaşması tam bir hayal kırıklığı. Kudüs, siyaset ve soy-üstü bir meseledir.” dedi. 

Kudüs’ün İslam’ın ilk kıblesi olduğunu ifade eden Palabıyık, Müslüman Kürt halkının Şivan Perver’i hiç affetmeyeceğini belirterek şu ifadeleri kullandı;

Türkiye Cumhuriyeti, kudretiyle her zaman mazlumların yanında olmuştur. Halepçe katliamında kapısı açan tek ülkedir. Şanlı ordusuyla ırk, dil, din ve coğrafya ayrımı yapmadan bütün mazlumların yanında olmuştur. Bugün de mazlum ve Müslüman Filistin halkının yanındadır. 

Sanatın evrensel olması gibi insanlığın da ahlakın da evrensel olduğu bir dünyada, mazlum Filistin halkından ve Müslüman #Kürtlerden özür dileyin. Ayrıca, yıllardır terör örgütü PKK’dan evlatlarını isteyen ve birkez olsun ziyaret etmediğiniz Diyarbakır Annelerinden de helallik isteyin. En azından insalık adına bunu  yapın…

Profesör Palabıyık'tan sert tepki: Müslüman Kürt halkı Şivan Perver'i affetmeyecek

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.