CHP kurultayında 2. gün! İmamoğlu ile Özel arasında kriz!

CHP 38. Olağan Kurultayının ilk günü Özgür Özel’in genel başkan seçilmesiyle tamamlandı. Özgür Özel ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında Parti Meclisi konusunda anlaşmazlık yaşandığı ve oylamanın 5. kez ertelendiği iddia edildi.

CHP kurultayında 2. gün! İmamoğlu ile Özel arasında kriz!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 05.11.2023
A+
A-

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nın 2. gününde 60 kişilik Parti Meclisi (PM) ile 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerinin seçimi yapılacak. Ancak aday başvuruları süreleri 5 kez ertelenerek saat 13.00’dan 21.00’a ertelendi.

Özgür Özel genel başkan seçildikten sonraki gün, parti meclisi için yapılacak olan oylamaların 5 kez ertelenmesi tartışmalara neden oldu.

CHP kurultayında 2. gün! İmamoğlu ile Özel arasında kriz!

ÖZEL-İMAMOĞLU KRİZİ İDDİASI

Bu ertelemenin, Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu arasındaki anlaşmazlıktan kaynaklandığı öğrenildi.

PM NASIL SEÇİLECEK?

60 üyeli PM’nin 52 üyesi çarşaf liste ile 8 üyesi Bilim Yönetim Kurul Platformu kontenjanından seçilecek. CHP PM üyeliği için 400’ün üzerinde ismin aday olması bekleniyor.

Öte yandan Özel’in daha önce partiye yönelik özeleştirilerini tekrarlaması ve partinin sağa kayışını kapsamlı bir şekilde eleştirmesi bekleniyor. Partinin özüne dönmesi çağrısında bulunacak Özel’in, adaylığını açıkladığı gün ilan ettiği tutum belgesi ekseninde bir konuşma yapacağı ifade ediliyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.