Bodrum’da orman yangını!

Muğlada Milas-Bodrum karayolu Havalimanı kavşağı kenarında otların tutuşması nedeniyle orman yangını çıktı. Rüzgarın da etkisi ile büyüyen yangın geniş bir alana yayılırken, havadan ve karadan müdahale başladı. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, canlı bağlandığı yayında, “Kesin elimizde bir şey yok ama muhtemelen camdan atılan bir sigara ya da camdan dolayı başladı. Şu an alevler evleri ve işletmeleri tehdit ediyor. Hava müdahalesi eksik, çok etkili olamıyor” dedi.

Bodrum’da orman yangını!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 14.07.2023
A+
A-

Milas- Bodrum Havalimanı kavşağında yol kenarında başlayan orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Yol kenarındaki otların tutuşması ile başladığı öğrenilen orman yangınına çevre ilçelerden de takviye ekipler sevk edildi. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, yangının yerleşim yerlerini tehdit ettiğini söyledi.

 

HAVADAN VE KARADAN MÜCADELE EDİLİYOR

Karadan ve havadan müdahalenin devam ettiği yanına havadan 7 helikopter ve 3 uçak, karadan 35 arazöz ve su tankeri, 4 dozer ve yaklaşık 200 orman yangın işçisi söndürme çalışmasına katılıyor. Yangına Milas ve Bodrum Belediyelerinin su tankerleri, yangın gönüllüleri, Jandarma ve Polis TOMA’ları ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye araçları ile de müdahale ediliyor.

 

“MÜCADELE ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR”

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, konuyla ilgili sosyal medyada yaptığı açıklamada “Milas-Bodrum Havalimanı kavşağında çıkan yangında tüm ekiplerimizle birlikte yer alıyoruz. Havadan ve karadan mücadele aralıksız devam ediyor. Tek temennimiz yangının büyümeden kontrol alınması yönündedir.” dedi.

YANGIN YERLEŞİM YERLERİNİ TEHDİT EDİYOR”

Katıldığı bir canlı yayında ise Başkan Tokat, “Yangının yerleşim yerlerine yakın olduğunu ifade eden Başkan Tokat, “Yangın saat 15.00’a doğru başladı. Kesin elimizde bir şey yok ama muhtemelen camdan atılan bir sigara ya da camdan dolayı başladı. Şu an alevler evleri ve işletmeleri tehdit ediyor” dedi.

 

 

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.