Yeniden Refah Partisi’nin büyükşehir adayları belli oluyor: İstanbul adayı kim olacak?

Üç büyükşehirde AKP’ye ‘rest çeken’ Yeniden Refah Partisi, seçim beyannamesini açıklıyor. Partinin İstanbul adayının Necmettin Erbakan’ın kızı ve Fatih Erbakan’ın ablası Elif Erbakan olması bekleniyor.

Yeniden Refah Partisi’nin büyükşehir adayları belli oluyor: İstanbul adayı kim olacak?
REKLAM ALANI
Yayınlama: 10.02.2024
A+
A-

Yerel seçimlere sayılı günler kala partilerin aday açıklamaları hızlandı. Son olarak İstanbul, Ankara ve İzmir’de kendi adaylarını çıkaracağını açıklayan Yeniden Refah Partisi, seçim beyannamesini açıklıyor.

Fatih Erbakan’ın, partinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayını Elif Erbakan olarak açıklaması bekleniyor.

CUMHURİYET DUYURMUŞTU

Yeniden Refah Partisi’nin İstanbul adayını Türkiye ilk önce Cumhuriyet’ten okumuştu.

Cumhuriyet muhabiri Sena Tufan’ın haberine göre; Necmettin Erbakan’ın kızı ve Fatih Erbakan’ın ablası Elif Erbakan‘ın YRP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olması kesinleşmişti.

NE OLMUŞTU?

AKP ile Yeniden Refah Partisi heyetlerinin, iki partinin 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde iş birliği yapmalarına yönelik müzakereler kapsamında yaptığı görüşmelerden uzlaşma çıkmamıştı.

Yeniden Refah Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisinin genel merkezinde yerel seçimlere yönelik ittifak kararını açıklamıştı.

“Milletimiz ve teşkilatımız ittifak istemiyor” diyen Erbakan, “İttifak yapmıyoruz. İstanbul, Ankara ve İzmir’de kendi adaylarımızla seçime gireceğiz” demişti.

ESKİ ORTAKLAR İPLERİ KOPARDI, 14 MAYIS İTTİFAKI BİTTİ

Yeniden Refah, Efkan Ala ve Ali İhsan Yavuz ziyaretinden sonra karar sürecine girmişti. Fatih Erbakan, partisinin kararını 3 Şubat’ta açıklamış, 3 büyükşehirde kendi adaylarıyla seçime gireceklerini duyurmuştu.

Erbakan, AKP ile ittifak yapmamalarını beş maddede açıklamıştı. Buna göre, partinin ağırlığı ittifak istemedi ve görüşmelerde AKP adil bir teklifle gelmedi. Erbakan ve Yeniden Refah’a göre bu seçimler beka seçimi değil, ayrıca muhalefetin aldığı pozisyon da ittifakı gerektirmiyor.

Erbakan şöyle demişti:

“Biz bu seçimlere beka seçimi olarak bakmıyoruz. 14 Mayıs’taki karşı blok bu seçimlere ittifak olarak girmiyor. Karşı blokta böyle bir kenetlenme yoksa burada da ittifak yapılması ciddi bir husus olarak görülmüyor.”

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.