Ömer Kutlu Cumhuriyet Halk Partisi’nin Yerel Seçimlerdeki Başarısını Şu Sözlerle İfade Etti

Ömer Kutlu Cumhuriyet Halk Partisi’nin Yerel Seçimlerdeki Başarısını Şu Sözlerle İfade Etti
REKLAM ALANI
Yayınlama: 05.04.2024
A+
A-

CHP Bakırköy Yerel Yönetimlerden sorumlu

İlçe Başkan Yardımcısı Ömer Kutlu

31 Mart Yerel seçimlerini değerlendirdi…

CHP Bakırköy Yerel Yönetimlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Ömer Kutlu 31 Mart 2024 de yapılan yerel seçimler süreci ve sonuçlarını değerlendirdi.

Kutlu yapmış olduğu değerlendirmede 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonucunda oluşan karabulutların ve sonrasında 38’inci Olağan Genel Kurulda ki değişimin ve geçmiş tecrübeler ışığında görevi devralması ile yeniden yeşeren umutlar Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in önderliğinde gerçekleşmiştir.

2024 Yerel seçimlerindeki başarımızın temelleri

5 yıl önce 2019 Yerel Seçimlerinde Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun büyükşehirlerde doğru adayların belirlenmesi ve sonrasında sosyal belediyeciliği tam anlamıyla yapan belediye başkanlarımızın başarısı ve parti içi demokrasi ile gerçekleşen değişimle birlikte 2024 yerel seçimlerinde ki bu büyük başarıyı sağladı.

Yerel yönetimlerde ki yaşanan tecrübeler ışığında, seçim çalışmaları bizleri zafere taşıdı. Taşımakla da kalmayıp bizleri 2028 de iktidar olacağımıza da inandırdı. Onun içindir ki kendine inanan bir CHP örgütünün önderliğinde Türkiye ittifakı meydana geldi. CHP örgütü 2023 Genel Seçimlerinde yaşanılan tüm olumsuzluklara rağmen ayağa kalkıp silkelendi bir araya geldi, kol kola birlikte başardı. Bu birliği bozmaya da kimsenin gücü yetmeyecek ifadesinde bulundu.

Kutlu değerlendirmesine şu ifadelerle devam etti:

Diğer taraftan elbette ki boş tencere, eriyen emekli aylıkları, asgari ücretin belirlenmesinden iki ay gibi kısa sürede asgari ücretin yoksulluk sınırının altına düşmesi ve yüksek enflasyon ve ekonominin iyi yönetilememesinin büyük etkisi var. Toplum artık AKP’nin ülkeyi iyi yönetemediğini anladı bir taraftan da. Ülkenin neredeyse bütün birikimlerini sattı yatırıma ve üretime dönüştüremedi sıcak para ile bir yere kadar geldi ve süreç tıkandı.

Ülke uçurumun kenarında ha yuvarlandı ha yuvarlanacak. Bu seçimde Türkiye halkı bununda farkına vardı ve iktidara çok ciddi uyarıda bulundu.

Elbette CHP’sinin 14 Büyükşehir Belediye Başkanlığı, 21 İl Belediye Başkanlığı, 337 ilçe belediye başkanlığı ve 48 Belde Belediyesi kazanmasının önemi çok büyük.

Ama diğer taraftan az oy aldığı yerlerde ilk seçimde çok oy alacak konuma gelmesi yüzde 150’ lere varan oy artışı sağlamasıdır. Örneğin Esenler, Arnavutköy, Sultanbeyli ve Bağcılar gibi ilçelerde yüzde yüz artışı sağlarken Fatih, Bahçelievler, Zeytinburnu ve Pendik gibi yerlerde de az farkla seçim kaybı yaşaması kayda değer bir ilerleme olarak göze çarpan önemli bir etkendir.

Geçtiğimiz 5 yıllık süreçte çözüm üreten sosyal belediyecilik örneği ile CHP’li belediyeler halkın umudu olmuştur.

Zaten AKP’nin de CHP’li Belediyelerin 5 yıl boyunca uyguladığımız sosyal belediyecilikle kendi 25 yıllarını karşılaştırmaların nedeni de budur.

Örneğin İstanbul’da Ekrem İmamoğlu Başkanımızın yaptığı hizmetler İstanbul’da aynı anda 10 Metro inşaatı çalışması ve 65 kilometre Metro yapması, 8’i kız yurdu olmak üzere 14 Öğrenci yurdu açması, Anne Kart, Halk Süt, 100 Kreş ve 14 kent lokantası, İstihdam ofisleri tarafından yaratılan muazzam bir iş fırsatı. Kent meydanları, kültür merkezleri hepsi muazzam işler.

Tarım Hayvancılık ile ilgili destekler halkın ürettiği ürünlerin CHP’li belediyeler tarafından alınarak ihtiyaç sahiplerine dağıtılması. Askıda fatura neredeyse dünyaya örnek ödüllü projelere dönüştü.

Eskişehir’ den çakılan kıvılcım İstanbul, Ankara, İzmir, derken çığ gibi 11 CHP Yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi ile büyüyerek Türkiye’ye yayıldı umut oldu.

Doğru adaylarla Türkiye genelinde Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in önderliğinde partimiz Cumhuriyet Halk Parti birinci parti oldu.

Yapılacak ilk seçimde de iktidar olacağımıza inancımız tamdır. İstanbul da ve tüm Türkiye’de mücadelemize devam edeceğiz dedi ve sözlerini Nazım Hikmet’in dizeleriyle tamamladı.

Eğer; hak haksızlıktan yüce, Sevgi nefretten üstün, Aydınlık karanlıktan güçlüyse… Çaresi yok usta… Biz kazanacağız…

Mutlaka kazanacağız dedi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.