Edirne Belediye Başkanı Adayı Çiğdem Bora

Edirne Belediye Başkanı Adayı Çiğdem Bora
REKLAM ALANI
Yayınlama: 20.02.2024
A+
A-

Türkiye’nin en doğusundan Avrupa’nın ortasındaki Almanya’ya olan yolculuğunun arkasında bir ömür denilecek kadar uzun bir süre, tam 30 yıl var. Almanya’da dergileri ve gazete yayınlarına  yıllarını veren Çiğdem Bora, şimdi memleketine ahde vefa için büyüdüğü topraklara, Edirne’ye 31 Mart yerel seçimleri için adaylığını koydu. Şimdi önünde hem meşakkatli hem de kıran kırana bir yarışın olacağı heyecanı yüksek bir süreç var. Edirne’nin Memleket Partisi Belediye Başkan Adayı Çiğdem Bora’ya, gelin birlikte mercek tutalım, başkanlık koltuğuna oturması halinde hayalindeki Edirne’den, Edirne ötesinde yapacaklarına, kültürler arası diyalog projelerinden kadınlara uzanacak çalışmalarını bizzat kendisinin ağzından dinleyelim.

“EDİRNE’Lİ GENÇLERE DE EL UZATACAĞIZ”
Çevre düzenini çok önemsiyorum.Almanya da yaşamış bir insan olarak, Gözüme bir çok şey otomatikmen takılıyor.Avrupa da düzen varsa Türkiye nin güzelim Edirne nin neyi eksik.Avrupa sistemini getirmek istiyorum.
Çevre düzenlenmesi,yollar,temizlik hijyen,çöp sorunları, ayda bir Halk buluşması ve bunun yanında ayda bir benim ile halkın sorunlarını birebir görüşüp Edirne insanların sorunlarına problemlerini çözmek çok önem verdiğim konulardır.

Almanya ile Türkiye arasında bağı güçlendirerek Edirne‘yi Almanya nın herhangi bir şehrini kardeş şehir yapıp Festivallerde Alman turistleri getirmek. Edirne nin ihtiyaçlarını giderlerini buradan elde edilecek gelir ile ferahlatmak.Bunun yanında  Sahibi olduğum Avrupalı Bayan dergisi ,gazetesini kullanarak ya da tanıdığım medya sahiplerinin desteği ile Almanya da Edirne şehrinin ciddi reklamlarını yer verip, Edirnenin prestijini arttırıp Alman halkına tanıtmak.

Edirne gençlerini önemsiyorum. Geleceğin neferleri onlar. Mutsuz bir gençlik istemiyorum.Gençlerimize  spor alanında yenilikler projeler. Belediye olarak Edirne‘nin başarılı gençlerini Almanya‘da burs imkanı sağlamak. Bu gençlerimiz oradaki yenilikleri bilgi donanımını Edirneye kazandırmak.Aynı benim şuan yaptığım gibi.Sonrasında Edirne gençliğinde uyuşturucu konusunda ciddi bir artış var. Çok sıkı önlemler alınması gerekir. Belediye olarak okul ziyaretleri  düzenli aralıklar ile öğrencilerin istedikleri ,sıkıntıları konusunda birebir bilmek istiyorum. Hastane ziyaretleri ve gözüme takılan çok detaylar var.(?)

Sonrasında kadınlarımıza iş istihdamı sağlamak ve sorunlarını çözmek.Belediye Başkanı seçilirsem dar gelirli aileler olsun kadınlarımız olsun içimi nasıl acıtıyorlarsa yanında olma sözü veriyorum. Ben buraya makam için gelmiyorum hizmet için geliyorum. Makam,kariyer, tanınmışlık bana bir şey ifade etmiyor. 15 yıl yaptığım iş ile Avrupa‘da zaten nasıl bir şey olduğunu çok iyi biliyorum

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.